Kepsniai – tik tam tikrose kepsninėse

Balkonas nėra jūsų tvirtovė. Kad ir kaip to norėtųsi. „Delfi būstas“ jau rašė apie kepsninių kūrimo taisykles šioje patalpoje. Kaip „Delfi būstas“ informavo Valstybinės priešgaisrinės priežiūros organizavimo skyrius vyriausiasis specialistas Kęstutis Skrickis, naudojant grilius, kūrenamus kietu kuru, privaloma laikytis šių Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių reikalavimų:

Kietu kuru kūrenamas šašlykines, kepsnines, rūkyklas, buitines krosneles, lauko židinius, ugniakurus naudoti leidžiama ne arčiau kaip 6 m nuo pastatų.

Patalpose, balkonuose, lodžijose, erkeriuose, terasose ir ant pastato stogo draudžiama naudoti kepsnines, šašlykines ir rūkyklas, kurioms naudojamas kietasis kuras, jei kitaip nenumato gamintojo naudojimo instrukcija.

Grilinimas balkone

„Vadovaujantis minėtų punktų nuostatomis pastatų balkonuose, terasose naudoti kietu kuru kūrenamus grilius draudžiama. Atvirose teritorijose minėti griliai galėtų būti naudojami tik ne arčiau kaip 6 m nuo pastatų. Pastatų terasos traktuotinos kaip pastatų dalys, todėl 6 m atstumas turi būti išlaikomas ir iki jų. Analogiški reikalavimai taikytini ir grilių naudojimui privačiuose sklypuose“, – pabrėžė ekspertas.

Aukščiau išvardintų reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą asmenims nuo 10 iki 70 Eur. Tiesa, K. Skrickis akcentuoja, kad elektrinius ar dujinius grilius galima naudoti be minėtų apribojimų tiek balkonuose, tiek terasose.

„Todėl siūlytume gyventojams rinktis būtent tokio tipo grilius, kepsnines ir pan.“, – sakė pašnekovas.

Kepimas balkone

Intymūs santykiai balkone gali užtraukti baudą

Balkone negalima daryti ir daugiau dalykų, pavyzdžiui, jame draudžiama užsiimti intymiais santykiais. Tokia veikla traktuojama kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Tačiau tik tam tikrais atvejais.

Teisininkė Iveta Jarašiūnaitė kiek anksčiau Delfi paaiškino, kad balkonas bute vertinamas pagal pagal tai, ar jis matomas/prieinamas kitiems asmenims. Jei jis yra aklinas, tokioje vietoje, kur niekas nevaikšto ir niekas negali pamatyti, toks balkonas nėra vieša vieta. Bet jei aplinkiniai gali matyti, kas balkone vyksta, toks balkonas gali būti traktuojamas kaip vieša vieta.

Balkono dekoro idėjos

„Lytinio akto veiksmas viešojoje erdvėje yra laikomas nedideliu viešosios tvarkos pažeidimu. Už tokį elgesį yra baudžiama pinigine bauda nuo 30 iki 140 eurų. Jei asmuo prieš tai nebuvo baustas, gailisi dėl savo veiksmų, jam galima skirti pusė minimalios baudos. Tai būtų 15 eurų. O jei tokie veiksmai atliekami pakartotinai, skiriama didesnė bauda nuo 140 iki 240 eurų. Jei asmuo nuolat nepaiso atsakomybės, gali būti įpareigotas lankytis atitinkamose programose. Pavyzdžiui, jei tokiam elgesiui daro įtaką neblaivumas, tokiam asmeniui gali tekti lankyti alkoholizmo prevencijos kursus“, – pabrėžė I. Jarašiūnaitė. Daugiau galite skaityti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)