Apsaugos įmonės „Mano sauga“ vadovas Gediminas Jankauskas sako, jog po žiniasklaidos pranešimų apie pastaruoju metu požeminiuose daugiabučių garažuose siautėjančius vagis, kurių grobis ne patys automobiliai, o jų dalys, pastebiantis gyventojų, panorųsių įsirengti vaizdo stebėjimo įrangą, susidomėjimą.

Vaizdo reportaže policijos atstovė tyrėja L. Malinovskaja pataria, kad vagis atbaido apšviestos automobilių stovėjimo aikštelės ir įrengtos vaizdo kameros. Taip pat verta pasirūpinti kokybiška signalizacija ir pasinaudoti „Saugios kaimynystės“ programos teikiamomis galimybėmis.

„Saugi kaimynystė“ tai – bendradarbiavimas tarp pačių gyventojų, policijos ir savivaldos. Mes galime patarti, ką reikia daryti, ką reikia stebėti. Taip pat galime padėti kaimynams susiburti, susipažinti. Kai kaimynas pažįsta kaimyną, jie gali prižiūrėti vienas kito butą, lengviau identifikuoti nepažįstamus asmenis, kurie vaikšto jų bendro naudojimo patalpose. Galbūt tie asmenys ir yra tie, kurie daro nusikalstamą veiką, o žmonės, nežinodami, ar tai jų kaimynai, vengia pranešti apie galimus nusikaltimus“,– sakė Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato, 1-ojo veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja L. Malinovskaja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)