Namelis gali ir transformuotis

Viačeslavo tikinimu, idėja pastatyti tokį šventinį mini namelį ant ratų kilusi per pernai metų Kalėdas. Kelis metus prieš tai jis per šventinį laikotarpį tiesiog papuošdavo savo turimą senovinį automobilį ir juo visur važinėdavo. Pavyzdžiui, ant jo stogo tiesiog uždėdavo eglę, apkarstydavo jį girlandomis.

„Būdavo faina, kol nesustabdydavo policija, nes iš toli girliandų spalvos žmogui gali priminti, kad važiuoja greitosios pagalbos, ugniagesių ar tų pačių policininkų automobiliai. O tai yra žmonių klaidinimas ir nėra gerai“, – sakė vyras.

Slavka prisipažino, kad tuomet jis pagalvojęs, ko niekada dar nėra matęs: taip gimė idėja apie kemperį, kurį temptų senovinis automobilis.

Kalėdų namelis ant ratų

Pernai metais kalėdinis namelis ant ratų buvo pradėtas naudoti tik nuo gruodžio vidurio, šįmet jis nuo lapkričio pradžios jau buvo atgabentas į Krikštėnų dvarų, kur jį ypač lanko vaikai.

„Kai žmonėms pasakai, kad čia kalėdinis namelis, į jį taip ir žiūri. O vasarą, kai pridėlioji pagalvėlių ir rytietiškų lempų, jis pasidaro visai kitokio stiliaus“, – sakė vyras, kuris patikino vasarą su šiuo nameliu būtinai pakeliausiąs prie ežerų.

Jis taip pat pabandė įvertinti, kiek panašus namelis ant ratų galėtų kainuoti – jo skaičiavimu, iki 2000 eurų.

Daugelis daiktų yra iš antrų rankų

Įvairių idėjų nestokojantis pašnekovas namelio statyboms taip pat panaudojo savo išradingumą: vienas medžiagas pirko, kitas – naudojo gautas iš antrų rankų. Pavyzdžiui, namelio langai yra iš seno, išardyto sodo namelio.

„Prie tokio lango jau tikrai netiktų samanoti rastai. Norėjau vokiško, griežto stiliaus“, – juokavo Viačeslavas. Tiesa, įgyvendinti visas kūrybines namelio idėjas jam padėjo draugas.

Kalėdų namelis ant ratų

Tam, kad namelį būtų galima gabenti ant ratų buvo reikalinga speciali priekaba, su kuria važiuojant nereikėtų atskiros vairavimo kategorijos. Pasak Viačeslavo, nors pats namelis atrodo nemažas, tačiau jo svoris nėra didelis. Daugiausia sveria viduje esanti krosnis – apie 70 kg.

Viačeslavo tikinimu, pernai laikas ypač spaudė, todėl visas dėmesys buvo skiriamas namelio eksterjerui, o interjerui jo pakankamai ir nebeliko.

Vyras DELFI TV laidoje „Kada įkurtuvės?“ detaliai pasakojo, iš kur gavo viduje esančius daiktus. Kai kurių atsiradimo istorija iš tiesų gali nustebinti – pavyzdžiui, kilimą jis rado prie šiukšlyno.

Viačeslavas neslėpia mėgstantis pavaikščioti po sendaikčių perkybos vietas. Dauguma interjero detalių ten jis surinko per dešimt dienų.

„Norėjosi, kad daiktai primintų vaikystės Kalėdas, kurias visi prisimenate, bet niekada neturėjome“, – sakė pašnekovas.

Vyras prasitarė jau turintis planų apie kito namelio ant ratų statybas ir netgi jau įsivaizduoja, kaip jis atrodys.

Jeigu norite iš arčiau pasižvalgyti po Viačeslavo Mickevičiaus-Slavkos sukurtą Kalėdų namelį, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)