Ekologiška tolygu ekonomiška. Molio galima atvežti visą sunkvežimį už 100 eurų, nes tai nėra statybinė medžiaga. Kai jau pradedi statyti, tai išeina taip, kad galima jį sumirkyti, nepanaudotą vėliau naudoti vėl. Lengva išgauti formą su moliu. Namo viduje yra supresuotos molio kitkos.

„Aš norėjau pasitraukti iš miesto, bet taip pat ir iš tų „kvadratų“. Norėjosi ramių, apvalių formų. Molis leidžia tai padaryti. Aš maniau, jei statysiu namą, pats statysiu, „išglostysiu“ sienas, daugiau įdėsiu savęs. Darbas savo rankomis tampa kaip kūno pratęsimas“, – teigia pašnekovas.

Gyvenamajam moliniam namui, kuris yra dviejų aukštų, pasak Olego, jau yra 12 metų. Šeima ten įsikūrusi labai patogiai: yra ir vaikų erdvės, ir tėvų erdvė, drabužinės, svetainė, virtuvė. Kitam kupolui yra 6 metai. Jame pašnekovas veda įvairius meditacinius užsiėmimus. Olegas pasakoja, kad daugumą medžiagų jis gavo labai pigiai, iš aplinkinių gyventojų, ūkių, lentpjūvių ir pan. Jam pavyko namą pasistatyti be paskolos.

Kaip atrodo visiškai netradiciniai būstai, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)