Šįkart laidos „Kada įkurtuvės?“ kūrybinė komanda paliko Vilniaus miestą ir iškeliavo apžiūrėti M. Vilčinskaitės namų. Būstas – tikrai išskirtinis: čia netrūksta žalumos, o ir pats namo išplanavimas nestandartinis. Bet apie viską – nuo pradžių.

Kaip pasakoja laidos herojė Monika, anksčiau ji su vyru gyveno pačiame sostinės centre. Pora mėgavosi Vilniaus širdimi iki pat tol, kol šeimoje neatsirado vaikų. Tuomet, sako Monika, akmenimis grįstas senamiestis nebeatrodė toks pikantiškas, todėl su vyru nutarė išsikelti už miesto.

Tiesa, įkurtuvės naujajame būste taip greitai neįvyko. Kaip prisimena laidos herojė, pirmiausia šeima įsigijo apleistą sklypą, kuriame, šypsodamasi sako Monika, net kaimynas karvių neganė. Apleistame sklype tyvuliavo pelkė, žėlė karklai.

„Atlikome gruntinius žemės tyrimus, kad įsitikintume, ar čia galima statyti namą, o įsigijus sklypą, prasidėjo milijonas darbų“, – prisimena M. Vilčinskaitė.

Pašnekovė skaičiuoja, kad nuo pamatų išliejimo iki pirmosios nakvynės naujajame būste praėjo pusantrų metų.

Tačiau dabar Monikos vyro rankomis pastatytas namas atrodo išties įspūdingai. Čia netrūksta žalumos, žavi ir netradiciniai būsto įrengimo sprendimai bei pačios Monikos kurtas interjeras.

Laidoje „Kada įkurtuvės?“ sužinosite, kaip pasistatyti tokius namus, kurių niekada neaplenktų saulės spinduliai, ir iš senų daiktų pasigaminti originalias interjero detales bei susikurti visą aplinką, kuri laisvalaikiu būtų dar ir tiesiog pavydėtina fotosesijų erdvė.