Nors prieš kelerius metus visą pasaulį ištikusį karantiną daugelis keiksnoja ir nenori net prisiminti, reikia pripažinti, kad tuo metu ne vienam išradingam žmogui kilo nuostabių idėjų, kaip paįvairinti savo kasdienybę arba netgi visiškai pakeisti gyvenimo būdą. N. Šilgalis sako, kad būtent pandemija jam ir jo draugams taip pat tapo lemtingu momentu, kada jie sugalvojo pasistatyti namą ant vandens.

„Nebuvo, kur save realizuoti, tad draugas paskambino, parodė nuotraukas ir paklausė manęs, ką aš galvoju apie tokią idėją. Man ji labai patiko, buvo įdomu. Tuo metu Lietuvoje mes labai kažką panašaus turėjome, matėme, tad pradėjome po truputį imtis šios idėjos. Radome projektuotoją, kuris suprojektavo visą plūduriuojančią platformą, radome meistrą, kuris suvirino viską“, – pasakoja pašnekovas.

Namelis ant vandens

Jo teigimu, visas laivas-namas, jo konstrukcijos yra darytos Lietuvoje. Šiame būste draugai laiką leidžia jau antrą sezoną.

„Projektas buvo labai gyvas, jis kito gamybos metu, atsirado papildomų idėjų, nemažai dalykų dėliojome pagal situaciją. <...> Šis pantonas yra 12,5 m ilgio, plotis – 4,5 m. Čia telpa 12 žmonių, turime du miegamuosius <...>“, – pasakoja N. Šilgalis.

Pašnekovas pripažįsta, kad toks būstas reikalauja ypatingų apdailos medžiagų, kurios būtų kaip įmanoma daugiau atsparios įvairioms gamtos sąlygoms. Visgi, N. Šilgalio teigimu, šis namas-laivas nėra greitas. Juo galima plaukti 10-12 km/h greičiu, todėl šis statinys vandens daugiau skirtas ne judėjimui, o įdomiam, išskirtiniam laiko leidimui.

„Tokio namelio norėjau dėl to, kad vaizdai nuolat keičiasi, yra galimybė judėti, nuplaukti kiek toliau nuo kranto, ką nors aplankyti“, – dalijasi N. Šilgalis.

Namelis ant vandens

Šiame namelyje ant vandens, kaip jau buvo minėta, yra du miegamieji, svetainės ir virtuvės erdvė, kurioje yra kapitono, vairininko vieta. Taip pat dušo kabina, tualeto patalpa.

„Iki 60 tūkst. eurų mes labai stropiai fiksavome skaičius, kiek mums kainavo šis namas, tačiau dabar jau senokai esame pametę skaičius, nes kiekvieną kartą, kai susigalvojame kažką padaryti, tai kainuoja. Manau, kad šiandien drąsiai galima sakyti, kad 100 tūkst. eurų šis namelis jau yra kainavęs“, – paklaustas apie šio namo ant vandens kainą sako N. Šilgalis.

Pasidairyti po namą ant vandens galite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)