Šįkart laidos „Kada įkurtuvės?“ komanda kviečia apsilankyti Žemaitijoje. Čia į namus užeiti kviečia iš Žemaitijos kilę, bet ilgus metus svetur praleidę Ieva ir Mantas. Tik prieš pradedant namų apžiūrą – trumpai apie šeimininkus.

Kaip pasakoja pašnekovai, ilgam pasilikti Londone jie neplanavo. Iš pradžių į užsienį vykę tik padirbėti, galiausiai sutuoktiniai ten pasiliko ir įsitvirtino – Londone šeima turėjo savo nuosavą namą.

Paklausti, kodėl priėmė sprendimą likti Londone, Juozaičiai patikina – miestas jiems pasirodęs pilnas galimybių, todėl ir sužavėjęs.

Tiesa, laidos herojai išduoda, kad net ir įsikūrus Londone, mintys apie grįžimą į Lietuvą tikrai aplankydavo. Šiandien pora šypsosi – mat į Lietuvą norėdavo grįžti tai vienas, tai kitas.

O ir grįžimo priežastis – netikėta. Kartą parskridę į Lietuvą šventėms, Juozaičiai nutarė apžiūrėti vieną vienkiemį. Čia buvo apleistos trobos ir ryškiai mėlynas tvenkinys, kuris, kaip dabar patikina pašnekovai, juos labiausiai sugundė. Ir štai šiandien minėtą vienkiemį šeima vadina savo namais.

Tiesa, dabar vienkiemis – kaip reikiant pasikeitęs. Vieną seną trobą savomis rankomis Juozaičiai pavertė įspūdingu namu, o ir aplinką sukūrė išskirtinę. Šešių hektarų sklype galima išvysti ne tik gražų būstą, bet ir tvenkinį, augalų ir net žirgų.

Laidoje „Kada įkurtuvės?“ sužinosite, kiek naujakuriams kainavo įsirengti namus, kokių grandiozinių planų dar turi sutuoktiniai, išvysite, kaip atrodo savomis rankomis pastatytas namas.