Siekia įgyvendinti savo svajonę


Namelių ir baldų kūrėjas Tomas Petrauskas modulinį namuką, pro kurio langus atsiveria nuostabus vaizdas, pasistatė Molėtų rajone. Vyras jį sukūrė savo rankomis.

„Mano karjera prasidėjo nuo baldų gamybos. Kai įsigijome daugiau įrengimų, vėliau pradėjome mąstyti, kaip juos labiau išnaudoti. Tuomet kilo idėja, kad su jais galiu gaminti ne tik baldus, bet ir namukus“, – kalbėjo T. Petrauskas.

Kalbėdamas apie savo namuką, jis sakė, kad visa būsto konstrukcija yra tarsi LEGO dėlionė. Tačiau jį nebūtų paprasta perkelti į kitą vietą.

„Jis pagamintas iš trijų segmentų, o juos sujungus apdaila, nėra taip paprasta. Nebent rasti vietą, kur būtų galima transportuoti tokį namą“, – patikino pašnekovas. Jo plotas siekia 60 kv. m. o plotis 6 kv. m.

Kol kas Tomo pastatytas namukas nėra galutinai įrengtas, bet viskas yra suplanuota nuo A iki Z. Taigi kada jis bus toks apie kokį svajojo, tik laiko klausimas. Būstas netgi parengtas ateities pokyčiams.

Jis neslepia, kad tokiam gamtovaizdy vieni iš pagrindinių laukiančių darbų yra įrengti terasą, kubilą ir pavėsinę.

„Vasaros metu norisi būti ne namelyje, o lauke. Ypač gyvenant tokioje vietoje“, – juokavo pašnekovas.

Domina užsienio rinka


Jis pats pradėjo statyti modulinius namus, kai dar jie nebuvo ypač populiarūs. O tai lėmė rinkos paklausa.

„Man moduliniai namai atrodė tokie nuobodūs. Dauguma yra kaip konteineriai, stačiamkampio formos. Galbūt jie ir praktiškas, bet tarsi nedžiugina tavęs. Atrodė kaip dėžutės. Mes norim unikalesnių formų“, – atviravo T. Petrauskas.

Pašnekovas sakė, kad nuo standartinių baldų kūrimo perėjo prie nestandartinių formų, kurias pritaikė ir mobiliems namukams. Tuo susidomėjo ir užsienio užsakovai. Visgi Lietuvoje rinka išlieka kol kas pagrindinė.

Jis pats namukų statybai naudoja beržo fanierą, nes ji atsparesnė drėgmei. Pašnekovas paneigė mitą, kad moduliniai namukai nėra patvarūs.

„50 metų juose tikrai galima gyventi“, – patikino T. Petrauskas.

Jis dažniausia klientams parduoda modulinius namelius su daline apdaila, nes tą padaryti gali užtrukti ilgiau nei pačio namelio statybos. Suręsti modulinį būstą jam užtrunka apie keturis mėnesius, o kvadratinio metro kaina prasideda nuo 600 eurų.

Visgi jis pataria rinktis 30-40 kv. m. modulinius namelius.

„Nors tai atrodo, kad jis labai nedidelis, bet dažniausiai tiek žmogui ir užtenka, nes dažniausiai tokie namukai skirti poilsiui, o ne gyvenimui“, – akcentavo pašnekovas.

Daugiau žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją