Kainos vilioja pirkėjus


Modulinių namukų ekspertė Aurelija Lingevičienė sako, kad tokio tipo būstai šiuo metu ypač populiarūs. O tai lemia – kad jie greitai pastatomi ir pirkėjams nesukelia per daug rūpesčių. Be to, jų kaina taip pat labai patraukli.

Moduliniai namukai kainuoja iš tiesų nebrangiai, kartais už jų kainą neįmanoma įpirkti netgi buto“, – pabrėžė pašnekovė.

Modulinių namukų statybos įmonei atstovaujanti moteris papasakojo, kad jų statybos vyksta ceche, o tai leidžia sutaupyti ir laiko, ir kaštų. Maždaug 64 kv. m. būstas su pilnu įrengimu įsikraustymui gali būti paruoštas per tris keturis mėnesius. Tačiau modulinį namuką galima pastatyti ir nuo 15 kv.m. iki 80 kv. m.

Pasak laidos herojės, 20 kv. m. modulinis namukas su miegamuoju, atskiru vonios kambariu, nedidele virtuvėle gali kainuoti apie 17-18 tūkst. eurų. Didesnio – apie 60 kv. m. – kaina yra apie 60 tūkst. eurų.

„Kadangi kainos labai sparčiai auga, tai modulinių namukų įperkamumas yra tikrai kur kas ženklesnis“, – sakė A. Lingevičienė.

Neabejoja jų praktiškumu


Laidoje „Kada įkurtuvės?“ buvo pristatytas vienas iš modulinių namukų pavyzdžių. A. Lingevičienė sakė, kad būstas į reikiamą vietą buvo pristatytas įrengtas, tuomet buvo sumontuota virtuvė ir pastatyti baldai.

Anot jos, maždaug 64 kv. m. moduliniam nameliui pakanka ir 6 arų.

„Užmiestyje namukus iki 80 kv. m. galima statyti be leidimų ir projektų rengimo. Dauguma žmonių ir nori pasinaudoti tokia proga“, – patikino pašnekovė.

A. Lingevičienė tikinimu, statant pirmiausia atsižvelgiama ir stengiamasi išpildyti visus pirkėjo poreikius, tačiau net it užbaigtą būstą galima tobulinti bei keisti bėgant laikui. Pavyzdžiui, jį didinti, prijungiant kitą namelį.

„Tokie būstai iš tiesų yra ilgaamžiai. Manau, kad tokie namai bus ateities namai, kurie turi greitą statybos terminą, ilgai tarnauja ir yra labai šilti“, – pabrėžė laidos herojė.

Primename, kad BŪSTAS ne kartą rašė apie modulinius namukus. Neseniai pasakojome apie namelių ir baldų kūrėjo Tomo Petrausko modulinį namuką, kurį jis savo rankomis pasistatė Molėtų rajone.

Jeigu norite pasižvalgyti po 64 kv. m. modulinį namuką ir išgirsti apie tokių būstų privalumus, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)