Daugelį buto išvaizda atbaidė

Sostinės centre esantį būstą Agnė tikino įsigijusi, kai buvo pats butų pirkimo bumas. Šiandien šie namai spinduliuoja ypatingą aurą, dvelkia ilgaamžiškumu ir autentiškumu. Menininkė laidoje „Kada įkurtuvės?“ sakė, kad iš anksto neturėjusi plano, kokius namus ji norinti sukurti.

„Aš manau, kad jie yra gyvi ir nuolat keičiasi“, – patikino A. Kišonaitė.

Pasak menininkės, nors norinčių apžiūrėti senamiestyje esantį butą netruko, tačiau niekas jame per ilgai neužsibūdavo.

„Šis butas tuomet buvo neremontuotas maždaug nuo 1970 metų. Jis neturėjo gerą aurą, bet buvo nešiuolaikiškai įrengtas. Būtent tai visus atbaidydavo, o man kaip tik patiko, nes žinojau, kad noriu viską sukurti pati. Buvo nemažai reikalų norint viską sutvarkyti. Juolab kad tai buvo pirmas būstas, kurį pati įrengiau, tai daug dalykų nežinojau“, – papasakojo moteris.

Nors ji pati yra baigusi interjero dizainą, tačiau, anot A. Kišonaitės, tai nėra tas pats, kai žinias reikia pritaikyti realybėje. Visus esminius sprendimus dėl interjero pašnekovė priėmė kartu su savo vyru Mantu.

„Mes čia gyvename devynerius metus ir, žinoma, daug dalykų jau yra pasikeitę. Tai kas tuo laiku buvo naujiena, šiandien jau matome kitas tendencijas“, – sakė moteris.

Pasak jos, renovuojant paveldą pirmiausia būtina kreiptis į kultūros paveldo apsaugos specialistus, kurie viską įvertina. A. Kišonaitė su vyru senamiestyje esantį būstą tvarkė maždaug metus.

Rado sprendimą dėl patekimo

Anot pašnekovės, visai kita situacija buvo su tame pačiame name esančia palėpe, kurią šiuo metu remontuoja. Vien statybos leidimo tam šeima laukė apie dvejus metus. Pačius remonto darbus jie pradėjo praėjusių metų kovo mėnesį ir tikisi baigti iki Velykų.

Kadangi buto plotas prasitęs ir į palėpę, tai Agnė papasakojo, kad kaip keisis dabartinio gyvenamojo ploto išplanavimas. Tam netgi teks įrengti keltuvą.

„Kai turėjome architektus, kurie sprendė klausimą, kaip galėtume patekti į savo būsimą palėpę, tai jie pradžioje siūlė įrengti laiptus. Tačiau galų gale vyras pasiūlė keltuvo idėją, kuris užims 1 kv. m.“, – pabrėžė A. Kišonaitė.

Iš tiesų milžiniškoje palėpėje ketinama įrengti daug atskirų patalpų, tarp jų bus ir jos didelė studija, vaikų ir mamos kambariai.

„Aš labai mėgstu racionaliai išnaudoti erdves ir kai pamačiau, kad mums jos per daug, tai nusprendėme čia įrengti vieną atskirą butuką“, – sakė ji.

Nors dar darbų palėpėje laukia iš tiesų nemažai, bet A. Kišonaitė jau yra detaliai viską apgalvojusi, kaip viskas atrodys.

Jeigu norite pamatyti, kaip atrodo dabartiniai A. Kišonaitės ir jos šeimos namai bei apžiūrėti palėpę, kurioje vyksta dabar, žiūrėti laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją