„Gyvename Vilniuje, tačiau čia neradome nieko, kas atitiktų mūsų poreikius, kainą, patį pastatą. Praplėtus paiešką, taip išėjo, kad atsidūrėme čia, Vakarų Lietuvoje. Atvažiavome, labai patiko mums ši vieta, ji buvo pirmoji, kurią aplankėme“, – kaip atsidūrė Šilutės rajone, pasakoja Povilas.

Jis tęsia, kad šeima nenorėjo medinės trobos – abejojo savo galimybėmis tokį pastatą savarankiškai atnaujinti. Namas Šilutės rajone yra pastatytas iš raudonų plytų, vokišku stiliumi, tad jis iškart patraukė šeimos dėmesį.

„Kažkada svajojome apie dvarą, tačiau dvarai turi savų restauracijos niuansų dėl kultūros paveldo, o tai mums jau per brangu. Taip pat ieškojome sodybos, kuri turėtų daugiau nei vieną pastatą. Čia tai radome. Šis pastatas kažkada taps mano dirbtuvėmis. Dabar stogas yra tragiškos būklės, tai iš šio pastato liks tik sienų karkasas, daugiau viską keisime“, – planais dalijasi Povilas.

Sodybos sklypo dydis – 1,7 ha. Gyvenamasis namas pagal dokumentus yra 1925 metų statybos. Pasak naujo sodybos šeimininko, joje dar pavyksta rasti tikrų, vokiškų statybos sprendimų, nors sodyba, akivaizdu, labai nukentėjo per sovietmetį. Šiuo metu gyvenamasis namas dar turi senąsias vokiškas duris.

Šioje sodyboje kol kas nėra vandentiekio, kanalizacijos. Tačiau, pasak Povilo, tai – tik nedidelis iššūkis, nes vandentiekio infrastruktūrą artimiausias miestelis turi, tad atsivesti jį į savo naujus namus nebus sudėtinga. Šeima planuoja, kad sodyboje, kainavusioje 23 tūkst. eurų, nuolatiniam gyvenimui jie įsikurs po 5-6 mėnesių, nors visiškam jos atnaujinimui prireiks kur kas daugiau laiko.

„Mes niekur neskubame, turime dar visą gyvenimą. Įkurtuvės bus po 5-6 mėnesių. Pasiruošime vieną namo galą gyvenimui, įsivesime vandentiekį, kanalizaciją, įsistatysime langus ir bus galima gyventi“, – planais dalijasi šeima.

Kaip atrodo vokiška sodyba, kokios ji būklės ir kokie šeimos planai ją atnaujinant, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)