„Pirmas tikslas nebuvo statytis namą. Turėjome svajonę įsigyti būstą Žvėryne, bet jai neišsipildžius pradėjome galvoti apie kitus variantus. Galvojome apie butą, namą, gal net sodybą užmiestyje“, – tokiais žodžiais savo istoriją pradeda laidos „Kada įkurtuvės?“ herojus M. Bliujus.

Paklaustas, kokie yra nuosavo būsto statybų pliusai, pašnekovas jų išvardino ne vieną. Anot pašnekovo, pačiam kuriant savo namus, pats projektavimo procesas atsieina pigesnis. Antra, aiškiai žinant, ko norisi savame būste, projektavimo procesas tampa ir aiškesnis. Galiausiai, sako M. Bliujus, jis norėjo sau, kaip kūrėjui, išsikelti iššūkį.

O iššūkių tikrai netrūko. Štai architektas pasakoja, jog jo dviejų aukštų namo plotas nėra didelis (120 kv. metrų). Dėl šios priežasties M. Bliujus sako galvojęs, kaip praplėsti namų erdvę ir kaip neužsidaryti mažose erdvėse. Šiam tikslui pasiekti architektas savo naujajame būste suprojektavo didesnius langus.

„Taip pat turime pakankamai gražius vaizdus į aplinką, matosi miškai, kiemas, sklypas nėra tankiai apstatytas“, – pasakoja architektas.

Pašnekovas taip pat atvirai papasakojo, kodėl nutarė pasistatyti būtent dviejų aukštų namą. Anot M. Bliujaus, tokį sprendimą taip pat nulėmė kelios priežastys. Pirmiausia, vardija architektas, dėl nedidelio sklypo ir noro išsaugoti kuo daugiau ploto, šeimyna nutarė statytis dviejų aukštų namą. Antra, būtent tokiai statybai įtakos turėjo ir finansiniai motyvai.

„Statant vieno aukšto namą, panaudojama daugiau medžio pamatams, stogui, sukuriamas didesnis tūris, dėl to išleidžiama daugiau pinigų“, – paaiškina M. Bliujus.

Galiausiai architektas priduria, jog dviejų aukštų statybos namą jis pasirinko ir dėl noro atskirti būste esančias erdves. Štai pirmame aukšte yra įkurta bendra virtuvės ir svetainės zona, o antrame – atskirti kambariai.

Visą istoriją apie architekto M. Bliujaus svajonių būstą išgirsite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)