„Norėjau senų, raudonų plytų pastato, ne medinuko. Kad ir kaip juos mėgstu matyti pas kitus, sau norėjau kitokio. Turint tokį sprendimą pasirinkimas ne toks gausus – Mažoji Lietuva, kurioje prūsai daugiausiai statė iš raudonų plytų“, – pasakoja pašnekovas.

Jis tęsia, kad originaliai šis pastatas buvo prūsiška pradinė mokykla, veikusi nuo maždaug 1804 metų. Jo būklė prieš trejus metus, jį įsigijus, buvo išties labai prasta. Jos kaina buvo apie 20 tūkst. eurų su sklypu. Per trejus metus Eugenijus sutvarkė pastato fasadą, kiemą, ėmėsi vidaus tvarkymo darbų.

„Aš noriu, kad tai būtų žmonių susitikimų vieta. Kad svečiai, turistai atvyktų, menininkų plenerai, vestuvės“, – apie vilos paskirtį, naudojimą sako pašnekovas.

Nors pastatas skaičiuoja ne vieną šimtą metų, pasak Eugenijaus, jo konstrukcijos išsilaikiusios puikiai. Dalį pastato jis paskyrė savo gyvenamosioms patalpoms. Jose, pasak pašnekovo, daug baldų yra iš antrų rankų, dalis jų perdirbti pagal Eugenijaus poreikius. Taip vyro renovuojamas pastatas tampa dar tvaresniu.

Eugenijus šiame sklype ne tik renovuoja buvusią mokyklą, bet ir augina avis, planuoja laikyti vištas. Pasak vyro, jis nori pats užsiauginti sau ir svečiams maisto.

Kaip atrodo ši Vila Gladiole, kokių įdomių reliktų joje pavyko rasti, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)