Šiuo metu Valdas įsikūręs Riešėje. Šalia jo namų stovi ir kiti namai - kemperis. Jis pasakoja, kad su kemperiais keliauja jau keliolika metų.

„Kai vieną kartą pabandėme, supratome, kad tai yra geriausias keliavimo būdas, geriausiai atitinkantis mūsų charakterį, nes esi visiškai laisvas. Metų laikai, oro sąlygos neturi įtakos, tiesiog sugalvoji, sėdi ir važiuoji. Jeigu Lenkijoje geras oras, važiuoji į Lenkiją, jeigu Lenkijoje oras blogas, važiuoji į Latviją“, – pasakoja pašnekovas.

Pasak Valdo, šis kemperis jam nėra pirmas. Jis pripažįsta, kad tai yra pakankamai brangus malonumas.

„Šiuo metu šis kemperis visiškai atitinka mūsų norus, nes mes keliaujame dviese. 14 kv. m yra viduje ir juose mes sugebėjome pragyventi tris mėnesius. Mes nuvažiavome iki Maroko, paskui į Ispaniją, Prancūziją ir t.t.. Visą laiką prieš važiuodami sau pasakome, kad jeigu nusibos, pavargsime, išsinuomosime apartamentus, bet taip nė karto nenutiko“, – pasakoja V. Valiukevičius.

Valdas jau pusę metų praleido keliaudamas kemperiu

Šis Valdo kemperis kainavo apie 40 tūkst. eurų. Jam yra 8 metai, pirmasis jo šeimininkas buvo vokietis, todėl, pasak pašnekovo, kemperis buvo mažai nudėvėtas.

„Kemperis turi net garažiuką, kuriame mes laikome dviračius, jiems čia yra skirta laikyti vieta. Taip pat yra vieta, prie kurios galima prisijungti ir kepsninę, mes galime naudoti dujinę kepsninę, nes iš kitos kemperio pusės yra du dujų balionai. Taip pat yra lauko dušas“, – pirmuosius privalumus vardija Valdas.

Užėjus į kemperio vidų, staigmenų taip pat netrūksta. Jį galima suskirstyti į tris zonas. Pirmoji tarsi svetainės zona, kur gali susėsti 3-4 žmonės. Šioje zonoje yra televizorius, kelis stoglangiai, saulė baterijos, kad nepritrūktų elektros. Namelyje ant ratų yra net vandens šildymo boileris. Jis šildo net tik vandenį dušui, bet ir atlieka kemperio šildymo funkciją, todėl su juo galima keliauti ir šaltuoju metų laiku. Pašnekovas sako, kad kai turi savo kemperį, keliauti nieko nekainuoja.

„ Aš sakau žmonėms, kad šiemet sutaupiau 20 tūkst. eurų. Žmonės netiki, bet juk užtenka paskaičiuoti: šiandien nakvynė užsienyje kainuoja brangiai, restoranai ir kt., o namelyje mes ir miegame, ir gaminame. Tai mums kainuoja tik kuras“, – sako pašnekovas.

Valdas jau pusę metų praleido keliaudamas kemperiu

Tiems, kurie planuoja įsigyti kemperį, Valdas turi kelis patarimus: „Šis kemperis yra labai žemas, jau esu sulaužęs vieną apatinę detalę, pataisymas man kainavo brangiai. Tai rekomenduoju atkreipti dėmesį“.

Pasižvalgyti po tokius namus ant ratų galite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Laidą „Kada įkurtuvės ?“ žiūrėkite šeštadieniais, 13 val. per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)