Kas daro virtuvę išmania?

Pirmiausia išmaniuosius prietaisus reikia prijungti prie namų tinklo naudojant „WiFi“ ir „Bluetooth“, kad būtų užtikrintas sklandus ryšys ir nuotolinis valdymas.

Tada reikia atsisiųsti atitinkamas programas, kad būtų galima valdyti virtuvės prietaisus iš bet kurios vietos. Taip pat reikia aktyvinti balso padėjėjus, pavyzdžiui, „Alexa“ arba „Google Assistant“, kad galėtumėte patogumais naudotis be rankų.

Kokie yra išmaniosios virtuvės privalumai?

Patogumas

Išmanieji virtuvės prietaisai gali būti valdomi nuotoliniu būdu, todėl galima pradėti ruošti valgį ar įkaitinti orkaitę net negrįžus namo iš darbo. Taip pat įmanoma gauti pranešimus į savo telefoną, jei šaldytuvo durelės paliekamos atidarytos arba jei maisto galiojimas baigiasi.

Efektyvumas

Išmanūs virtuvės prietaisai gali padėti jums sutaupyti elektros energijos. Pavyzdžiui, jūsų šaldytuvas pradės veikti ekonomiškiausiu režimu, jei jo durelės nebus pradarytos keletų dienų.

Saugumas

Išmanieji virtuvės prietaisai yra saugūs, nes siunčia pranešimus, jei iškyla problema. Pavyzdžiui, dėl anglies monoksido nuotėkio ar gaisro.

Laikas sau

Išmanieji prietaisai gali būti naudojami norint klausyti muziką, žiūrėti vaizdo įrašus ar žaisti žaidimus gaminant maistą. Tai gali padėti ruošti maistą maloniau ir kelti mažiau streso.

Virdulys

Išmanios virtuvės kūrimas: pagrindiniai veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti


Įrengiant išmanią virtuvę būtina atsižvelgti į kelis veiksnius, kad būtų užtikrintas maksimalus efektyvumas ir malonumas.

Funkcionalumas

Apsvarstykite, kaip šiuo metu naudojatės savo virtuve ir kaip išmanieji prietaisai galėtų supaprastinti jūsų kasdienybę. Tokie dalykai kaip automatinis apšvietimas, balso asistentai ar prietaisai, kuriuos galima valdyti nuotoliniu būdu.

Apšvietimas

Tinkamas apšvietimas yra būtinas bet kurioje virtuvėje. Pavyzdžiui, šviesos, kurios automatiškai įsijungia įėjus į virtuvę ir išsijungia išėjus, kad taupytų energiją.

Išlaidų pasvarstymas

Išmanieji prietaisai, ypač šaldytuvai, orkaitės ir indaplovės, dažniausiai kainuoja kiek daugiau nei standartiniai modeliai. Tačiau daugelis teikia energijos vartojimo efektyvumo privalumų, kurie laikui bėgant gali atsipirkti. Galite pradėti vos nuo kelių išmaniųjų prietaisų, kad įvertintumėte jų privalumus.

Virtuvės pirštinė

5 būtini išmaniosios virtuvės prietaisai

Išmanusis šaldytuvas. Jis gali sekti, kas yra jo viduje, kad žinotumėte, kada pritrūksta pieno arba ar turite pakankamai kiaušinių. Kai kuriuose modeliuose pateikiami įspėjimai apie galiojimo datą ir netgi galima iš naujo užsisakyti prekes. Deja, Lietuvoje tokias funkcijas atliekančių šaldytuvų kol kas nėra.

Išmanioji orkaitė. Kai kurių gamintojų suteikia galimybę pradėti kaitinti orkaitę nuotoliniu būdu ir įspėja, kai ji pasiekia reikiamą temperatūrą. Taip pat galite stebėti kepimo eigą savo telefone ir gauti įspėjimus, kai maistas jau paruoštas.

Išmanusis kavos virimo aparatas. Naudodami tokį prietaisą telefone galėsite nustatyti laikmatį, kada pradėti procesą arba suplanuoti automatinį kavos ruošimą. Programėlė gali įspėti, kai pritrūksta vandens arba reikia ištuštinti panaudotos kapsulės talpyklą.

„Delfi būstas“ kalbintas „Electrolux“ buitinės technikos ekspertas Ignas Bernotas įsitikinęs, kad išmanieji buities prietaisai prisideda prie mūsų komforto, palengvina maisto gamybos procesus bei sumažina energijos ir žmogiškuosius išteklius. Dažnu atveju jie turi įdiegtas programas, kurias pasirinkus viską už tave padarys įrenginys.

Daugiausia išmaniųjų prietaisų galima aptikti virtuvėse. Ekspertas tiki, kad ateityje jie bus dar intuityvesni, atliks daugiau funkcijų ir dar labiau palengvins buitį.

Iš tiesų virtuvę paversti išmania nėra taip brangu ar sudėtinga, kaip galite pamanyti. Tačiau jos privalumai yra didžiuliai.

Sena virtuvė

Naujos išmaniųjų virtuvių tendencijos


Ateities virtuvė pakeis tai, kaip apsipirkinėjame, gaminame maistą ir tvarkomės joje. Išmanieji prietaisai su įmontuotu ryšiu bus labiau automatizuoti, individualizuoti ir efektyvesni.

Štai keletas naujovių, kurios įsitvirtino ir dominuos virtuvėje ateityje:

Robotai ir maisto gaminimo pagalbininkai padės ruošti ir gaminti maistą. Egzistuos robotai, galintys pjaustyti daržoves, maišyti maistą puode ir keptuvėse, netgi papuoš lėkštes ir patiekalus. Balso komandos įpareigos robotus atlikti įvairias užduotis.

Individualios receptų rekomendacijos. Išmanusis šaldytuvas rekomenduos, kokį patiekalą galite paruošti pagal turimus ingredientus.

Automatizuotas apsipirkimas. Naudojant išmaniuosius prietaisus, kurie seka jūsų pagrindinių prekių atsargas, galės vykdyti apsipirkimą automatiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)