Nors kalkių nuosėdos nėra kenksmingos ar pavojingos žmogui, yra keletas priežasčių, dėl kurių žmonės nenori, kad ši medžiaga būtų prietaiso dugne. Kalkių nuosėdos ne tik yra negražios, bet ir laikui bėgant gali sukelti virdulio koroziją. Tai reiškia, kad virdulys trumpiau tarnaus, todėl greičiau reikės pirkti naują.

Dėl kalkių nuosėdų taip pat gali gerokai padidėti sąskaitos už energiją. Mat, kalkių apnašos mažina šildymo elementų efektyvumą, todėl jie turi dirbti sunkiau ir naudoti daugiau energijos, kad būtų efektyvūs. Dėl to ne tik padidėja sąskaitos už energiją, bet ir sugadinami prietaisai. Jungtinės Karalystės energetikos ekspertai portale „Express.co.uk“ skaičiuoja, kad kalkėtas virdulys sunaudoja 25 proc. daugiau elektros energijos. Lietuvos energetikos agentūros skaičiavimais, 1 kilovatvalandę elektros virdulys sunaudoja per 27 minutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)