Aptarkime kelis namų automatizavimo aspektus – kas tai, kaip tas veikia ir kaip modernizuoti savo namus.

Kas yra namų automatizavimas?

Automatizuoti namai – tokia sistema namuose, kai daugelis ar praktiškai visos funkcijos atliekamos su išmaniaisiais prietaisais, kurie sujungti į vieną tinklą. Prietaisus patogu užprogramuoti, dažniausiai jie programuojami išmaniuoju telefonu, ir tada viską, kas vyksta jūsų namuose, galite stebėti ir kontroliuoti praktiškai iš bet kokios vietos pasaulyje.

Kaip atrodo namų automatizavimas?

Išmanieji prietaisai patogūs, kai jais lengva naudotis. Visiškai automatizuotuose namuose yra stotelė, iš tos vienos vietos kontroliuojami visi išmanieji prietaisai ir nereikia naudotis keliomis programėlėmis. Įprastai taip ir būna, jei visus išmaniuosius prietaisus perkate iš tos pačios kompanijos arba pasirenkate išmaniuosius prietaisus, kurie gali sąveikauti tarpusavyje.

Tada jūs turite galimybę užprogramuoti sekas, pavyzdžiui, galima užprogramuoti taip, kad šviesos įsijungtų, kai atsidarys lauko durys, arba užprogramuoti termostatą veikti tausojančiu režimu, kai išeinate į darbą. Kad investicijos į namų automatizavimą atsipirktų, tai turi žymiai pagerinti jūsų gyvenimo kokybę. Reguliuoti prietaisus iš kelių vietų yra absurdiška, kaip ir turėti tarpusavyje nesusietus išmaniuosius prietaisus.



Namų automatizavimo privalumai


Išmanieji prietaisai – ne tik šaunūs, bet ir turi daug privalumų:

Komfortas

Išmaniuosius prietaisus galima pasitelkti saviems poreikiams patenkinti – nustatyti temperatūrą namuose, pagal nuotaiką sureguliuoti apšvietimą ir kt. Užprogramuokite termostatą, kad prieš jums grįžtant namo įjungtų šildymą, užprogramuokite šviesas, kad, su automobiliu priartėjus prie įvažiavimo, užsidegtų šviesos. Įsivaizduokite, kad jūsų išmaniajame telefone gyvena mažytis liokajus.


Patogumas

Savo prietaisus galite užprogramuoti nuotoliniu būdu, vienu prisilietimu nustatyti jų veikimo laiką, sėdėdami svetainėje ar paplūdimyje. Atėjusį pavedžioti jūsų šuns žmogų galite įleisti į namus reikiamu be atsarginio rakto – išmaniuoju telefonu atrakinsite, o jam išėjus užrakinsite duris.

Ramybė

Namų automatizavimas suteikia galimybę bet kada, iš bet kokios vietos patikrinti savo prietaisų statusą. Jei nepamenate, kad užrakinote duris, nerimaujate, kad palikote įjungtą kokį nors prietaisą ar svarstote, ar atnešė siuntinį, galite akimirksniu visa tai patikrinti.


Padeda sutaupyti pinigų

Kalbant apie išmaniąją apšvietimo sistemą ir termostatus, automatizavę šias funkcijas, žymiai sutaupysite energijos. Pavyzdžiui, galite nustatyti termostatą veikti tausojančiu režimu, kai namuose nieko nėra.

Išmanūs namai

Išmaniųjų namų prietaisai, nuo kurių vertėtų pradėti:

Šiais laikais yra pačių įvairiausių išmaniųjų prietaisų. Bus protingiausia pradėti nuo kelių bazinių dalykų. Štai šie išmanieji prietaisai duos daugiausia naudos:

-Išmanusis termostatas ir apšvietimas – puiki investicija, jie teiks komforto, o skirti pinigai palengva atsipirks.
-Išmaniosios garso kolonėlės suteiks patogumo – galėsite be rankų naudotis kitais prietaisais.
-Išmanioji apsaugos sistema. Jausitės saugūs – juk visada galėsite matyti savo namus.

Išmanieji prietaisai palengvina gyvenimą, o susiejus kelis prietaisus į vieną tinklą, atrasite naujų privalumų ir patogumų. Pradėkite nuo kelių išmaniųjų prietaisų, o paskui praplėskite išmaniųjų prietaisų tinklą, ir galėsite vien balsu davę nurodymą prigesinti šviesą, užrakinti duris, įsijungti filmą ar užsisakyti prekių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)