Deja, šitoks pavojus egzistuoja, ir, norint jo išvengti, svarbu suprasti, kad darbo stalas turi stovėti ne bet kur. Gyvenant mažame bute, šitai įsidėmėti tiesiog privalu, rašoma portale „The Spruce“.

Jei tenka dirbti iš namų, nesvarbu – nuolatos ar tiktai kartkartėmis, patartina įsirengti vien darbui skirtą erdvę. Joje pavyks lengviau susikaupti, nesmuks produktyvumas, įžvalgumas, darbo kokybė.

Darbo vieta turėtų tapti konkreti namų zona, kurią išskyrėte turėdami omenyje labai konkretų tikslą – dirbti. Darbui galima skirti ir visą kambarį, ir netgi paprasčiausią stalą, tačiau svarbiausia, kad jis – kambarys arba stalas – asocijuotųsi išskirtinai su darbu.

Darbo stalas miegamajame

Išrinkti vietą darbo stalui – atsakomybės reikalaujanti užduotis, mat sakoma, kad būtent darbo stalas yra žmogaus profesionalumo ir karjeros aspiracijų atspindys. Pavyzdžiui, miegamasis daugeliu atvejų laikomas darbui netinkama erdve, todėl ir darbo stalo į jį statyti neskubėkite. Kodėl? Nes čia, žinant, kad šalimais stovi lova – miego ir poilsio buveinė, – gali nepavykti deramai susikaupti. Pagal apibrėžtį miegamasis turėtų būti atsipalaidavimui nuteikianti vieta, o pastačius jame darbo stalą ramioji energija gali staiga virsti keliančia stresą. Štai kodėl idėja įsirengti šalia lovos darbo zoną paprastai vertinama skeptiškai, turint omenyje su poilsiu ir romantiškomis akimirkomis susijusią miegamojo paskirtį.

Vis dėlto kartais, kai butas labai mažas arba gyvenant su kambariokais, darbo stalą įmanoma pastatyti tik prie lovos, nes niekur kitur jis paprasčiausiai netelpa. Ką gi daryti? Jokiu būdu nepanikuoti! Žinokite, fengšui numato ištisą erdvės energiją mainančių priemonių arsenalą. Taigi, tereikia tinkamai jomis pasinaudoti ir bet kurią namų zoną pavyks priartinti prie tokio varianto, kokiu jai skirta būti.

Sprendimai konkrečiomis aplinkybėmis

Fengšui sistemos paskirtis nėra surūšiuoti namuose esančius daiktus ir vietas pagal gerumo ir blogumo kriterijus. Štai kodėl raginame apsidairyti ir, suvokus, kas yra aplinkui, išgauti maksimaliai teigiamą efektą. Taigi, užuot bijoję, kad darbo stalas miegamajame gali pradėti generuoti „blogąją“ energiją, verčiau pasinaudokite fengšui taisyklėmis ir pabandykite sukurti atsvarą nepageidaujamai energijai.

Jei darbo stalo neįmanoma pastatyti niekur kitur, tik miegamajame, pasistenkite sukurti dvi atskiras zonas – darbo ir poilsio. Darbo zona taps stalas, ant kurio tikriausiai stovės kompiuteris ir bus sudėtos visos darbui reikalingos priemonės, o poilsio zona ir toliau bus lova, traukte traukianti prigulti, pailsėti, atsipalaiduoti, kaip reikiant išsimiegoti arba pasimėgauti intymiomis akimirkomis.

Kur turi stovėti darbo stalas?

Jei tik įmanoma, statykite stalą į dominavimo, vadovavimo vietą. Tai tokia vieta, iš kurios, sėdėdami prie darbo stalo, matytumėte kambario duris. Tokioje padėtyje jausitės kontroliuojantys darbo procesą, produktyvumą ir išnaudojantys visas siekti karjeros leidžiančias galimybes.

Aišku, gali nutikti taip, kad dėl kambario dydžio arba apstatymo išskirti tokios vietos darbo stalui gali būti neįmanoma. Tokiu atveju galima pasinaudoti nedideliu veidrodžiu, kuris atspindėtų už nugaros esančias duris. Veidrodį galima pritvirtinti prie kompiuterio monitoriaus arba pakabinti ant priešais esančios sienos ir būtinai pakreipti taip, kad jame matytumėte durų atvaizdą.

Subalansuokite in ir jang

Vadovaujantis fengšui strategijomis tenka atsižvelgti į skirtingų tipų energiją. Tikriausiai esate girdėję apie priešingas ir harmoningas jėgas in ir jang – nuolatos visa kur esančias ir santykiaujančias tarpusavy. In – tai švelnesnė, tamsesnė ir pasyvesnė, o jang – ryškesnė, veržlesnė ir aktyvesnė energija. Prie miego kokybės gerinimo ir atpalaiduojančios aplinkos kūrimo, kaip nesunku įspėti, prisideda in energija, o jang padeda tada, kai reikia susikaupti darbui. Jei darbo vietą tenka įsirengti miegamajame, būtina pasistengti išgauti in ir jang pusiausvyrą – taip jas sureguliuoti, kad, pasibaigus darbo dienai, pavyktų pereiti į poilsio režimą.

Veiksmingai kaitalioti erdvėje tvyrančią energiją padeda apšvietimas. Dienai einant į pabaigą būtinai sumažinkite šviesos kiekį: tokį pasikeitimą organizmas supras kaip signalą, kad metas atsipalaiduoti.

Labai rekomenduojama pabaigus darbą išjungti kompiuterį (o dar geriau – atjungti jį nuo elektros tinklo).

Ant lango galite pakabinti ypač storas užuolaidas, kad tada, kai turite miegoti, kambaryje būtų maksimaliai tamsu.

„Įžeminkite“ erdvę pasitelkdami žemės elementą

Kaitalioti energijos tipus būsto erdvėje galima ir žongliruojant penkiais elementais, kadangi kiekvienas siejasi su skirtingos rūšies energija ir jos niuansais, kuriuos derėtų sustiprinti arba susilpninti. Vienas iš penkių elementų – tai žemė, suteikianti erdvei palaikančios, puoselėjančios energijos. Kuo labiau „įžeminsite“ miegamąjį, tuo veiksmingiau išsisklaidys nuo darbo vietos sklindanti ramybę blaškanti energija. Dėl žemės elemento poveikio jausitės daug stabiliau, mažiau blaškomi intensyvių emocijų.

Norint papildyti miegamojo erdvę žemės elementu, galima į dekorą įpinti geltonų detalių, nes geltona spalva simbolizuoja žemę.

Ant stalo rekomenduojama pasidėti kokį nors iš žemės kildinamą daiktą, pavyzdžiui, kristalą, akmenį arba keramikinį dirbinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)