Dar prieš pradedant ieškoti svajonių namų, turbūt dažnas iš mūsų pradedame nejučia svajoti, kaipgi atrodys jų interjeras. Galbūt prieš akis iškyla jaukaus skaitymo kampelio su patogiu foteliu, šiltą šviesą skleidžiančiu toršeru ir garuojančiu kavos puodeliu, padėtu ant idealiai prie fotelio derančio šoninio stalelio, vaizdas. Kitas svajoja apie erdvų vonios kambarį su pro langą atsiveriančiu vaizdu į mišką, ar didelį pietų stalą, kviečiantį visą šeimą po darbų susiburti drauge. Įsigijus svajonių būstą galvoje kurti vaizdiniai turi virsti realybe, tačiau, ką daryti, jeigu neturite nė menkiausio supratimo, nuo ko pradėti?

Pati svariausia priežastis samdyti interjero dizainerį yra ta, kad jis/ji įrengs būstą, kuris bus ne tik estetiškai gražus, bet ir funkcionalus. Ne visi iš mūsų turime estetinį grožio pajautimą bei erdvės suvokimą. Interjero dizaineris dar per pirmą susitikimą įvertins būsto privalumus ir trūkumus, išklausys vizijas apie svajonių būstą ir profesionaliai patars, kaip pasiekti, kad svajonė taptų realybe. Interjero dizaineris dažnai pamato tai, ko klientas nepastebi. Pavyzdžiui, kaip funkcionaliau išnaudoti tam tikras erdves, atskleisti būsto privalumus, kur galima pataupyti, o kur jokiu būdu ne ir pan.

Sklando mitas, kad samdyti interjero dizainerį yra brangu. Tačiau dažnu atveju nutinka taip, kad stengiantis namus įsirengt pačiam, yra padaromos klaidos, kurių ištaisyti jau arba visai nebeįmanoma, arba tai kainuoja. Klaidos neretai išryškėja pačioje apdailos darbų pabaigoje. Nekalbant jau apie iššvaistytą laiką, energiją ir, dažnu atveju, pakrikusius nervus.

Karolina Čirbaitė (Interjero ABC nuotr.)

Interjero dizaineris turi visą komandą specialistų, išmanančių savo sritį ir kurie jau yra dizainerio ne kartą išbandyti ir patikrinti: pradedant statybininkais, apdailininkais, elektrikais, santechnikais, baigiant užuolaidų meistrais. Visa ši interjero dizainerio kruopščiai atrinkta ir laiko patikrinta komanda garantuoja greitą, sklandų ir netgi malonų svajonių namų interjero kūrimo procesą. Interjero dizaineris taip pat bendradarbiauja su įvairiais baldų bei kitų interjero detalių salonais, kuriuos jau yra atsirinkęs, gali pasiūlyti patrauklesnes kainas.

Dažnai nusprendus pačiam susikurti namų interjerą, įkvėpimo ieškoma internete, dažniausiai „Pinterest“. Tai tikrai sveikintinas dalykas, tačiau problema prasideda tuomet, kai patinkančios idėjos yra visiškai tarpusavyje nederančios ar iš viso netinkančios tokiai erdvei. Tuomet interjero dizaineris gali ištiesti pagalbos ranką atrenkant vyraujantį stilių, o galbūt suderinant visiškai skirtingus stilius. Taip pat pasiūlyti sprendimus, kurie yra labiausiai atspindintys viziją, tarpusavyje derantys bei labiausiai tinkantys tam tikrai erdvei.

Interjero dizaineris turi gebėjimų sukurti namuose „wow” efektą. Interjero dizaineris įdeda visą savo širdį, kad namai atrodytų tiesiog nuostabiai. Jis/ji turi stiliaus ir estetikos pajautimą, turi originalių idėjų, kaip kuo labiau išnaudoti erdvę, padaryti ją patrauklią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją