Prabangiam būstui būdingi šie pagrindiniai bruožai:

1. Naudojamos pačios aukščiausios kokybės natūralios medžiagos, tokios kaip marmuras, granitas, egzotinė mediena, oda, taurieji metalai, šilkas bei kiti itin aukštos kokybės natūralūs audiniai, kurie sukuria prabangos jausmą ir padaro būstą unikaliu.

2. Ypatingas dėmesys skiriamas detalėms, visame interjere jaučiamas šimtaprocentinis išbaigtumas. Dažnai įvairūs baldų puošybos elementai yra rankų darbo, indai, patalynė, rankšluosčiai bei kitos interjero detalės būna pagamintos pagal specialių užsakymą.

3. Gerai apgalvotas išplanavimas, kuris turi būti ir funkcionalus, ir estetiškas. Itin svarbus baldų išdėstymas, atsižvelgiant į erdvės ir baldo proporcijas, užtikrintas patogus judėjimas tarp erdvių. Prabangus būstas nebūtinai turi būti didelės kvadratūros, svarbu, kad jis būtų erdvus, neperkrautas detalėmis ar daiktais.

4. Labai svarbus gerai apgalvotas ir funkcionalus apšvietimas, kuris turi ne tik sukurti bendrą jaukią atmosferą, bet ir išryškinti svarbiausius interjero bruožus. Šviestuvai, pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų, gali atlikti meno kūrinio funkciją ir tapti vienu pagrindiniu prabangaus interjero akcentu.

Prabangus interjeras (Interjero ABC / www.duson.lt nuotr.)

5. Dažniausiai būna naudojamos neutralių tonų spalvos su keliom akcentinėm spalvom arba kaip tik gilūs brangakmenių tonai, beveik visada akcentuojami metalai. Visa tai sukuria gilumo, elegancijos jausmą, tuo pačiu interjeras išlieka jaukus ir šiltas.

6. Didelis dėmesys skiriamas meno kūriniams. Tinkamai parinkti paveikslai, skulptūros ar kitos unikalios interjero puošybos detalės gali tapti pagrindiniu kambario akcentu ir prisidėti prie bendro namų interjero prabangos jausmo sukūrimo.

Prabangiam būstui nėra būdingas konkretus stilius, jis nebūtinai turi būti didelio ploto ar įrengtas pagal naujausias interjero mados tendencijas. Kaip tik prabangiam būstui būdinga laikui nepavaldi elegancija. Svarbu, kad įėjus jaustųsi tam tikra išskirtinio būsto aura, kuri atspindėtų būsto gyventojų asmenybę ir gyvenimo būdą.

Žemiau pateikiame keletą universalių patarimų, kaip paversti savo būstą prabangiai atrodančiu:

1. Vienas iš pagrindinių dalykų yra bet kokių nereikalingų daiktų atsikratymas ar sudėjimas į uždaras spintas ar specialiai tam skirtas patalpas. Interjere turi likti tik svarbiausi namų dekoro elementai, kurie suteiktų būstui išskirtinumo jausmą.

2. Svarbu laikytis proporcijų apstatant bet kokios paskirties patalpą. Pradėkite rinktis pagrindinius didžiausius baldus, ir tik po to aplink juos sukurkite jaukumą smulkesniais baldais ar interjero detalėmis. Labai svarbu neperkrauti erdvės.

3. Pasirinkite kažkokį vieną kambario elementą kaip pagrindinį akcentą. Galbūt tai židinys, tuomet sukurkite jaukumą aplink jį, kad įėjus akys kryptų į jį. O gal pagrindiniu kambario akcentu yra vaizdas pro langą, tuomet nereikia jokio langų dekoro, kuris nukreiptų dėmesį nuo vaizdo. Jei tai akcentinė siena ar meno kūrinys, išryškinkite jį.

4. Elegancijos ir prabangos jausmą namuose gali sukurti prabangūs, iš natūralių medžiagų pagaminti audiniai. Pakeitus užuolaidas, pagalvėles ar sofų apmušalus į šilko, veliūro, kašmyro audinius, namuose iškart atsiras prabangos jausmas. Skirtingas tekstūrų ir raštų derinimas priduos gylio interjerui.

5. Tinkamai parinkti dekoro elementai, tokie kaip unikalios skulptūros, vazos ar kiti riboto tiražo meno kūriniai gali iškart pakylėti būstą iki prabangaus lygio, suteikti jam išskirtinumo. Galite investuoti į vieną efektingą meno kūrinį arba kaip tik sukurti ant sienos galeriją iš rūpestingai atrinktų meno kūrinių, kurie dera tarpusavyje ir atskleidžia Jūsų unikalų stilių.

Planuojate įsirengti būstą, bet nežinote nuo ko pradėti?

Daugiau Interjero ABC patarimų apie interjero dizainą kviečiame skaityti @interjeroABC Instagram paskyroje.

Ankstesnius Interjero ABC straipsnius taip pat galite perskaityti paspaudę ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją