Pats paprasčiausias būdas žmonėms grafiškai perteikti savo idėjas daug ne kompiuteriu, bet braižant ant popieriaus. Specifinių reikalavimų brėžiniui nėra: tereikia pasirinkti norimą mastelį ir pagal realius matmenis sudaryti bazinį erdvės planą.

Mastelis

Mastelis – tai sutartinis dydis, parodantis, kiek kartų realus vaizdas yra sumažintas plane. Patogiausias gyvenamųjų patalpų – butų ar ne itin didelių namų – brėžinių mastelis 1:50. Tada detalės nebus per smulkios, tad ir planavimas vyks aiškiau bei sklandžiau.

Prieš imdamiesi braižyti, pabandykite pamiršti, koks būsto planas buvo prieš tai, ir į viską pasižiūrėkite naujomis akimis. Kad būtų lengviau atsiriboti nuo ankstesnio dizaino, ištrinkite visas sienas ir naujame brėžinyje palikite tik išorines bei laikančiąsias. Paskui imkitės kurti funkcines zonas ir jas išdėliokite erdvėje – tai galite pažymėti kad ir nuspalvindami reikiamus grindų plotus skirtingomis spalvomis.

Namų planavimas

Suplanavę zonas, pasižymėkite realius jų matmenis. Jeigu statysite naujas sienas, nepamirškite, kad ir šios turi savo plotį. Atkreipkite dėmesį, ar kiekvienai iš zonų tikrai pakaks vietos!

Kad geriau pajaustumėte erdvę, joje preliminariai „sustatykite“ ir galimus baldus. Būsite lankstesni ne nupiešę juos plane, o žaisdami su karpiniais. Išsikirpkite reikiamus baldų modelius (tokio paties mastelio, kaip planas) ir dėliokite ant nusibraižytosios patalpų schemos: drąsiai keiskite interjero elementų dydžius, atstumus, vietas, kol rasite priimtiniausią išdėstymą.

Namų planavimas

Skirtingos matų sistemos

Semiatės idėjų įvairiose interneto svetainėse, tačiau dažnai susiduriate su jums svetima matų sistema? Žinokite, kad:

  • 1 colis (in, 1”) = 2,54 cm;
  • 1 pėda (ft, 1’) = 12 in = 30,48 cm.

Matematika bus paprastesnė, jeigu skaičiuoti leisite internetinėms priemonėms! Google paieškos langelyje tiesiog įrašykite jau turimus matmenis ir norimus gauti matus, perskirdami juos anglišku prielinksniu „to“. Sistema amerikietiškus matus jums iškart konvertuos į mūsų naudojamą metrinę sistemą.

Daugiau interjerų idėjų ir patarimų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.