Šioje publikacijoje Interjero ABC apžvelgs, kas yra vintažiniai baldai, kokia jų vertė ir kaip galima juos derinti šiuolaikiniame interjere.

Kodėl verta rinktis vintažinius baldus?


Vintažinius baldus verta rinktis dėl daugelio priežasčių. Svarbiausios - ilgaamžiškumas, tvarumas, istorija, išskirtinė kokybė ir originalumas. Taip! Originalumas, kadaise nustebinęs savo drąsiais sprendimais, o dabar stebinantis ir įkvepiantis vėl.


Mid century modern
laikotarpio dizainas orientuotas į judėjimą pirmyn. Šiuo metu buvo pereita nuo dekoro prie funkcijos, tad šio laikmečio baldai turi funkcinį pritaikymą, jų tūriai lengvai sumodeliuoti.

Vintažiniai baldai (midcentury.lt/Interjero ABC nuotr.)

Ar jie turi vertę?


Be jokios abejonės, ir ši vertė toliau auga, ypač ikoninių baldų ir iš limituotų kolekcijų!

Išgyvenę tiek metų, šie baldai jau savaime yra vertingi ir laikui nepavaldūs. Jie pasakoja išskirtines kūrėjų istorijas, daiktų dizaino istorijas! Vintažinių baldų vertę diktuoja ir jų paklausa, ir jų kiekio baigtinumas, - rinkoje yra limituotas kiekis. Tokie baldai įtraukti į dizaino istorijos knygas ir katalogus. Vintažinių baldų gamyboje naudotos aukštos kokybės, natūralios medžiagos, todėl jie ir namų interjerui kuria pridėtinę vertę.

Vintažiniai baldai (midcentury.lt/Interjero ABC nuotr.)

Pasaulinės interjero dizaino tendencijos ir vintažiniai baldai


Itin džiugu stebėti, kaip pastaraisiais metais vintažo sugrįžimas tvirtai stebimas visose dizaino tendencijose. Rinkdamiesi vintažinius natūralių medžiagų ilgaamžius baldus visų pirma prisidedate prie tvarumo. Juk, priimdami į savo namų interjerą vintažinius baldus, pirmiausia mažinate vartojimą! Kelerius metus pasaulyje stipriai pastebima ši tendencija, mažais žingsniais, bet užtikrintai ateina ir į lietuvių namus.

Be tvarumo idėjų, ši tendencija atspindi ir atsirandančią žmonių drąsą nebijoti būti originaliais, nebijoti spalvų ir formų, mokytis derinimo meno, ne tik domėtis istorija, bet ir ją kurti.

Vintažiniai baldai (midcentury.lt/Interjero ABC nuotr.)

Kaip derinti vintažinius baldus interjere?


Vintažinius baldus derinkite intuityviai ir drąsiai! Pajauskite, koks vintažinis baldas suskambės Jūsų šiuolaikiniame interjere, suteiks jam originalumo. Kokybiškų, istorinių baldų rinkoje yra, todėl turite galimybę eksperimentuoti ir susikurti unikalaus charakterio interjerą.

Vintažiniai baldai (midcentury.lt/Interjero ABC nuotr.)

Daugiau „Interjero ABC“ patarimų apie interjero dizainą kviečiame skaityti @interjeroABC Instagram paskyroje. Ankstesnius „Interjero ABC“ straipsnius taip pat galite perskaityti paspaudę ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją