Nors gal atrodys netikėta, bet miegamajame praleidžiame daugiausia laiko, be to, šis kambarys – pati asmeniškiausia buto erdvė. Tai, kad jame miegame, esą, yra labai svarbu: manoma, kad būdami pasyvios būsenos daug labiau reaguojame į aplinkoje sklandančią energiją.

Miegamasis, tiesą sakant, labai tiksliai atitinka žmogaus asmenybę, ir bet kokie šios erdvės pakeitimai turi ypač stiprų poveikį. Kaip gi susikurti harmoningą aplinką, kuria norėtųsi persiimti visa savo esybe? Tikėtina, padės toliau pateikti fengšui principais paremti patarimai iš portalo thespruce.com.

Lova turi stovėti tinkamoje vietoje

Vietą lovai parinkite vadovaudamiesi šiais fengšui principais:

• lova turi užimti dominuojančią poziciją: joje gulėdami, turite būti atsigręžę į duris, tačiau neatsidurti tiesiai prieš jas;

• atidarytos kambario durys neturi susilygiuoti su lova: ypač svarbu vengti „karsto padėties“ – tokios, kai kojos būna nukreiptos tiesiai į duris;

• lovos galvūgalio atrama turi glaustis prie ištisos sienos, be to, turi likti pakankamai vietos iš visų trijų pusių – kairėje, dešinėje ir priekyje;

• lovos galvūgalis neturi remtis į sieną, už kurios yra tualetas;

• jei įmanoma, virš lovos neturi būti jokių erdvę žeminančių struktūrų: arkų, skliautų, karnizų, nuožulnių plokštumų.

Kambario spalva pagal Zodiako ženklą

Galvūgalio atrama – privalomas atributas

Galvūgalio atrama simbolizuoja stabilumą ir palaikymą, ypač – su romantiniais jausmais susijusioje gyvenimo srityje. Geriausia rinktis ištisinę, jokių ertmių neturinčią galvūgalio atramą. Jeigu galvūgalyje bus grotelės, jūs arba jūsų partneris (-ė) gali pasijusti it kalėjime.

Galvūgalio atrama turi būti patikimai pritvirtinta, stabili – tik taip pavyks pajusti maksimalų palaikymą.

Palovis – tuščia erdvė

Nagi, pažvelkite, kuo užgrūstas jūsų palovis. Visi šioje vietoje esantys daiktai daro atitinkamą poveikį, kai miegodami pereinate į in būseną. Viskas, kas yra po lova, gali simbolizuoti arba sukurti pasąmoningai juntamus, gyventi trukdančius pančius.

Tarkim, buvusių bičiulių laiškai gali neleisti ištrūkti iš dabartinės santykių fazės, batai gali sukelti jausmą, kad nuolat judate, o ne ilsitės, o jei po lova laikote lagaminą, rizikuojate pasijusti taip, tarsi visada būtumėte kelyje, niekad nenuvedančiame namo.

Ištuštinti palovio erdvę tiesiog būtina. Jei tik įmanoma, joje neturi būti jokio daikto. Tada gyvybinė energija galės laisvai sklandyti aplinkui ir veiks savo gydomąja galia, kol jūs miegosite. Jei dėl vietos stygiaus ką nors tenka pakišti po lova, tegul tai būna minkšti, su miegu susiję daiktai, tokie kaip patalynė, antklodės ar pagalvės.

Miegamasis

Įrenginiams miegamajame – ne vieta

Įrenginiai ir net laidai sukuria elektrinį ir magnetinį laukus, o jie gali pakenkti žmogaus savijautai ir sumažinti miego kokybę.

Iš praktikos žinoma, kad miegamajame laikomi įrenginiai sutrikdo miegą ir cirkadinį ritmą. Jei sunkiai sekasi užmigti arba per naktį nepailsite, išguikite iš miegamojo visą elektroniką. Įsigykite elementarų žadintuvą – tada apsieisite be mobiliojo telefono. Na, o pramogą gali puikiausiai atstoti skaitymas.

Įsigykite porą naktinių staliukų

Iš abiejų lovos pusių, kaip jau minėta, turi būti palikta vietos, na, o prie baldo šonų gali kuo puikiausiai glaustis naktiniai staliukai. Geriau, jei jie bus du, nes asimetrija – darnos priešingybė.
Staliukai nebūtinai turi būti vienodi, tačiau derėti vienas su kitu – privalo. Jei šito nepamiršite, galėsite mėgautis harmonija tiek išorėje, tiek viduje.

Pasitikėkite fengšui artimomis spalvomis

Į klausimą, kokios spalvos miegamajame tinkamiausios, galima atsakyti tik išsiaiškinus, ko iš tiesų jums reikia. Jei manote, kad stinga aistros, nepakenks raudonos pliūpsnis. Natūralios, žemės spalvos teikia pasitikėjimo, veikia atpalaiduojančiai. Jei norite nusiraminti ar pasveikti (dvasiškai), rinkitės mėlynos ir žalios atspalvius. Rausvi ir persiko spalvos tonai pasiteisins tada, jei norite įgyti patrauklumo.

Vadinasi, privalote įsiklausyti į save ir suprasti, kokioms spalvoms jaučiate prielankumą. Tai galima pajusti labai tiksliai.

Miegamojo interjero sprendimai

Paveikslą rinkitės apdairiai

Miegamajame kabantis paveikslas ar koks nors kitas jame esantis meno kūrinys nemažai pasako apie jūsų gyvenimą ir asmenybę, be to, turi tam tikrą poveikį.

Jei trokštate romantikos, šeimos nuotraukas geriau kabinti kituose buto kambariuose. Jei jaučiatės vieniši, nesirinkite paveikslų, kuriuose pavaizduotas vienas žmogus arba objektas (idealiausia, aišku, jei pagrindinių atvaizdų bus du). Žinoma, visada turite vadovautis asmeniniu skoniu ir supratimu – jų ignoruoti nevalia.

Beje, jei esate linkę į depresiją, pasirūpinkite, kad meno kūrinys atsidurtų akių lygyje arba aukščiau: taip pavyks pasipildyti gyvybinės energijos.

Išneškite knygų lentynas

Kad ir kaip aistringa mėgstate skaityti, knygų lentynoms teks surasti kitą vietą.

Ant naktinio staliuko gulinti skaitoma knyga jokios žalos tikrai nepadarys, tačiau didžiulės knygų spintos – visai kitas reikalas. Knygos skleidžia aktyvią energiją ir stimuliuoja mūsų mintis, todėl kokybiškas nakties poilsis jų kaimynystėje neįmanomas.

Miegamojo interjero sprendimai

Detoksikuokite miegamąjį

Nepatingėkite detoksikuoti miegamojo. Tai galima padaryti dviem būdais.

Pirma, sumažinkite toksiškų cheminių medžiagų kiekį: naudokite ekologiškas valymo priemones, jei leidžia biudžetas, įsigykite ekologiškus baldus, patalynę ir pižamą arba naktinius. Jei elgsitės kitaip, daiktų skleidžiami toksinai per odą ir plaučius pateks į jūsų organizmą.

Antra, reguliariai gryninkite erdvę. Galite pasmilkyti smilkalų arba pagarinti apelsinų aliejaus. Taip išvalysite kambario erdvę nuo toksiškos energijos ir joje įsivyraus harmonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)