Interjero dizainerė džiaugiasi, kad nors šis butas yra nedidelis, 36 kv. m., tai, kad jis – nestandartinio suplanavimo, leido jame sukurti visas patogiam gyvenimui reikalingas erdves.

„Tik 36 kv.m. butas, o jame telpa viskas, ko reikia patogiam gyvenimui. Svarbu paminėti, kad šio buto suplanavimas – labai nestandartinės, netaisyklingo trikampio formos. Ir pirmas įspūdis buvo labai liūdnas, kadangi miegamojo kambarys buvo atskirtas pertvara, kuri abi zonas dalino į uždaras mažas erdves, todėl buvo pasirinktas sprendimas ją griauti ir apjungti svetainės bei miegamojo erdves jas dalinai atskiriant TV baldu. Pastarasis yra ir funkcionalus, ir dekoratyvus – su metalo juostų arkomis simetriškai iš abiejų baldo šonų. Na, o patį televizorių galima persukti pagal poreikį į abi puses ir patogiai žiūrėti tiek gulint lovoje, tiek sėdint prie valgomojo stalo“, – akcentuoja interjero dizainerė D. Gerasimavičienė.

Buto Vilniuje, Šeškinėje, interjeras  (R. Kotvickaitės nuotr.)

Pašnekovė pasakoja, kad buto interjero spalvinė gama yra gana rami, žemės spalvų, be ryškių akcentų. Visai miegamojo erdvei – ir sienoms, ir luboms, pasirinkta išskirtinai tamsi, gili spalva. Ji sukuria intymesnę, jaukią ir atskirą nuo visos bendros erdvės poilsio zoną.

„Virtuvę norėjome sukurti kuo mažiau buitišką bei suteikti jai daugiau estetinės funkcijos, nes ji kartu su valgomojo ir svetainės zonomis yra labai arti viena kitos. Tam puikiai tinka tonuotas veidrodis, kuris vizualiai didina erdvę ją atspindėdamas, ir suteikia virtuvės baldams lengvumo. Lygiai tokiu pačiu tikslu tonuoti veidrodžiai panaudoti ir drabužių spintai, esančiai bendroje zonoje. Juodos vertikalios profilinės rankenėlės aukština spintos fasadą ir grafiškai dera su metalo juostų arkomis“, – sprendimus paaiškina interjero dizainerė.

Buto Vilniuje, Šeškinėje, interjeras  (R. Kotvickaitės nuotr.)

D. Gerasimavičienė tęsia, kad skalbimo mašina buvo perkelta iš vonios kambario į virtuvės zonoje esančią talpią spintą, kurioje numatyta daug vietos pasidėti įvairiems buitiniams daiktams. Tokiu būdu vonios kambario patalpoje pavyko įrengti erdvų dušą, patogų WC ir praustuvą su spintele. Bute beveik visas apšvietimas formuotas užglaistomas, nes norėta kuo mažiau akcentuoti lubas.

„Na, ir dar vienas svarbus šio buto elementas bei puošmena – tik įėjus į butą hole matoma juostų dekoro siena su paveikslu, o tarp sienos juostų simetriškai iš abiejų paveikslo šonų integruotas užglaistomas apšvietimas. Manau, kad šis projektas yra puikus pavyzdys kaip galima visas problematiškas ir sudėtingas vietas išspręsti jų trūkumus paverčiant privalumais“, – pažymi interjero dizainerė.

Pasižvalgykite!

Apie visą buto įrengimo procesą, sprendimus ir kitas detales – laidoje „Keturios sienos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)