Svetainė apartmenttherapy.com pateikia dažniausiai pasitaikančias dekoravimo klaidas ir pateikia patarimų, kaip jas išspręsti.

1. Per mažas kilimas

Negalima viduryje kambario padaryti kilimo-salos. Kilimas ne tik gali, bet ir turi užimti pakankamai didelę dalį kambario grindų ploto. Kilimas turi galią atverti ir užverti kambarį – stenkitės užpildyti ne tik centrinę kambario dalį, tačiau kad ir visi baldai stovėtų ant kilimo. Didelis kilimas po baldais padidina ir patį kambarį bei suteikia jam daugiau svarbos ir atvirkščiai – mažas kilimas kambarį ne tik sumažina, bet ir nupigina jo išvaizdą. Jeigu negalite sau leisti didelio įmantraus vintažinio ar dizainerio kurto kilimo, pabandykite įsigyti dailų mažą kilimą ir patieskite jį ant didesnės ir pigesnės kiliminės dangos, kad jums nereikėtų išleisti daug pinigų.

2. Nepakanka apšvietimo

Idėja visą apšvietimą sudėti į lubas – kam reikia stalinių lempų, toršerų, kai turite virš galvos lubų apšvietimą ir langus, tiesa? Šviestuvai kainuoja, tačiau nepridėti jokio papildomo apšvietimo namuose yra naujoko klaida. Jeigu pasitelksite daugiau apšvietimo variantų, savo būstą paversite daug patogesniu ir jame galėsite užsiimti įvairesne veikla, pradedant skaitymų baigiant kitokiomis pramogomis. Skirtingi šviestuvai skirtingoms kambarių erdvėms suteiks jaukumo. Jeigu nenorite išleisti krūvos pinigų, galite ieškoti panaudotų šviestuvų ir išnaršyti sendaikčių turgų – ten galima rasti tikrų lobių!

3. Dekoravimas, turint per daug idėjų galvoje

Pirmasis būstas dažniausiai būna mažesnė erdvė, kuriame vystosi asmeninis stilius. Jūs galite pasimesti gausybėje skirtingų baldų tipų, tačiau geriau laikytis vieno stiliaus visuose namuose. Stilių galite įvairinti patinkančiais interjero aksesuarais.

4. Laikomi seni daiktai iš bendrabučio

Laikas imti investuoti daugiau į aplinką, kurioje gyvenate, ir atsikratyti pigių, iš bendrabučio atsivežtų daiktų. Verčiau įsigykite brangesnius, bet tokius daiktus, kuriais džiaugsitės metų metus. Jeigu negalite finansiškai sau leisti naujų baldų, nieko baisaus, jums nebūtina visko atnaujinti iš karto ir pirkti tik naujus daiktus. Galite dairytis po antikvarinių daiktų parduotuves ir sendaikčių turgus – galbūt rasite kažką nebrangaus ir itin dailaus. Seni baldai dažnai būna pagaminti iš medžio, kurį šiek tiek atnaujinę, galite baldui suteikti pritrenkiančią išvaizdą neapiplėšiant banko.

5. Per daug daiktų, perleistų iš antrų rankų

Kai kurie žmonės jaučiasi įsipareigoję paimti šeimos narių ar draugų dovanojamus daiktus – tuos, kurie jų namuose tik užima vietą. Tačiau jei močiutės sofa jums niekaip netinka, tiesiog pasakykite „ne“ taip mandagiai, kaip tik sugebate. Susikoncentruodami į kokybiškus daiktus, kurie jums patinka, sukursite tokį namų stilių, kokio iš tiesų norite. Neimkite 1980-ųjų servizo vien tam, kad užpildytumėte erdvę. Prisiminkite: mažiau yra daugiau.

Skandinaviškas interjero dizainas

6. Didelių daiktų baimė

Net ir mažoje erdvėje didesni daiktai yra daug geresni. Sutelkdami dėmesį į didesnius daiktus suteiksite kambariui daugiau pasitikėjimo, drąsos. Stipriai per kišenę nekertantis sprendimas: pabandykite įrėminti kokį nors jums patinkantį plakatą ar meno kūrinį ir pakabinkite jį virš sofos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)