Štai penki dalykai, kurių nereikėtų siurbti dulkių siurbliu:

Žemių arba augalų dalių

Nuo žemių ir drėgmės siurblyje gali atsirasti pelėsio, o jei siurbliu siurbsite drėgną žemę, galite ją tik dar labiau įtrinti į kilimą. Dėl to įmonės „Molly Maid, a Neighborly Company“ perkės ženklo vadovė Jennifer Gregory pataria žemių ar augalų dalių siurbliu nesiurbti. „Jei išvertėte vazoną su gėlėmis ar kitais augalais, kiek galima daugiau lapelių, žiedlapių ir žemių surinkite rankomis“, – pataria ji. Jei tą vietą vis tiek reikia išsiurbti, palaukite, kol žemė visiškai išdžius.

Smulkių miltelių ir dulkių

Labai smulkias dulkes ar miltelius (pavyzdžiui, miltus arba statybines dulkes) dulkių siurbliai dažnai išpučia į orą, todėl dirbate veltui. Jei nenorite įkvėpti tam tikrų medžiagų arba bijote, kad pridarysite dar daugiau netvarkos, J. Gregory pataria užuot siurbus siurbliu tą vietą išvalyti naudojant šluotą su semtuvėliu arba sušlapintą popierinį rankšluostį.

Mažų daiktų

Prieš siurbdami kilimą, patikrinkite, ar ant jo nesimėto žaisliukų, monetų, sąvaržėlių ar segtukų. Galbūt atrodo, kad šie daiktai maži ir nereikšmingi, tačiau nuo jų siurblys gali užsikimšti ar net sulūžti.

Skysčių

Įprasti siurbliai neskirti siurbti skysčių, todėl to ir nedarykite. Jei kyla pagunda siurbti skysčius, prisiminkite, kad taip siurblyje gali atsirasti pelėsio, be to, galite nusitrenkti elektra. „Prieš siurbdami visada įsitikinkite, kad grindys visiškai sausos“, – perspėja J. Gregory.

Stiklo šukių

Kad nesugadintumėte siurblio (ir nesusižeistumėte patys), niekada nesiurbkite net ir mažiausių stiklo šukių. „Stiklo šukės gali smarkiai sugadinti siurblį, – teigia J. Gregory. – Šukes sušluokite šluotele, antraip jos gali pradurti dulkių siurblio maišelį arba užstrigti žarnoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)