1. Sovietmečio laikų kilimai

Sovietmečiu kilimas buvo laikytas itin praktišku daiktu. Juk aišku, kad ant grindų patiestas kilimas saugo kojas, kad nešaltų, o pakabintas ant sienos slopina iš išorės sklindantį triukšmą. Be to, sovietmečiu vyravo nuostata, kad jei kilimai dengia ir grindis, ir sienas, tai ženklas, kad bute gyvenanti šeima neprastai apsirūpinusi, rašo portalas „Dekor“.

Bet keičiasi laikai, keičiasi ir supratimas, todėl nekeista, kad dabar kilimas ant sienos – jau memo vertas reiškinys, „bobutiškas“ pagerinimas, anot jaunimo. Visgi net atviriausios pašaipos nėra dingstis manyti, kad toks dekoras negrįžtamai nugrimzdo praeity.

Kilimas ant sienos

Net tuos pačius ant sienų kabojusius kilimus galima taip įkomponuoti į interjerą, kad bet kuriam į namus užsukusiam svečiui atvips žandikaulis iš nuostabos ir susižavėjimo.

2. Krėslai mediniais ranktūriais

Į madą sugrįžo ir krėslai mediniais ranktūriais. Kitados, be jų nebuvo įsivaizduojamas jokio padoraus piliečio butas, ir tai suprantama – jie buvo nebrangūs, tačiau tarnavo metų metais.

Su laiku šie baldai nukeliavo į sodų namelius ir sąvartynus, nors, pasirodo, visiškai be reikalo. Dabar meistrai juos renovuoja ir pardavinėja už išties padorią kainą. Taip taip – šie krėslai perkami ir netgi yra paklausūs!

Tinkamai sutvarkytas „bobutiškas“ krėslas puikiai atrodo tiek svetainėje, tiek darbo kambaryje, tiek miegamajame. Šis baldas kambariui suteikia jaukumo ir autentiško žavesio.

Senas krėslas

Minkšti baldai, kaip antai sofos ir krėslai medinėmis kojomis, tebėra populiarūs. Kai kurie žmonės specialiai ieško retų egzempliorių ir juos restauruoja. Naujai aptraukti baldai atrodo išties puikiai, todėl derėtų gerai pagalvoti prieš metant lauk vintažinį daiktą: o gal jis vertas šanso antram gyvenimui?

3. Krištolu nustatytos sekcijų lentynos – neprilygstama viso kambario puošmena

Krištolas – krištolinės taurės, stikliukai, dubenys ir kt. – kadaise buvo tikras namų gerovės simbolis, todėl šeimininkės būtinai pasistengdavo jį išstatyti matomose vietose, paprastai sekcijos lentynose. Dabar į tokią indų laikymo tradiciją daugelis žvelgia su pašaipa.

Kad ir kaip būtų, krištoliniai indai nepriekaištingai kuria prabangos, iškilmių atmosferą, kuri taip reikalinga per šventes. Šito paneigti neišeitų net ir gyvenant pagal 2023-iųjų mados vėjus!

4. Stiklo blokeliai – tada ir dabar madingas sprendimas

Stiklo blokeliai ypač išpopuliarėjo 9-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje: jų intarpų ir net ištisų sienų būdavo galima pamatyti kone visose valgyklose, vaikų darželiuose, kultūros namuose ir t. t.

Šio amžiaus pradžioje stiklo blokelių konstrukcijų buvo masiškai atsisakoma kaip senamadiško relikto iš praeities.

Visgi dabar vėl daugėja žmonių, susiviliojančių stiklo blokelių sprendimais virtuvėms ir vonios kambariams.

5. Populiarėja ir kadaise buvęs madingas parketas

Jeigu paveldėjote butą, išklotą ąžuolo parketu, neskubėkite keisti grindų dangos, kadangi parketas vėl populiarus. Solidžiai atrodantis medis gali suteikti jūsų namams nepakartojamą stilių.

Verta žinoti, kad parketlentės gaminamos iš brangios ir vertingos medienos, todėl tokia grindų danga yra ekologiškai švari ir hipoalerginė.

Parketas tinkamas ir svetainei, ir miegamajam, ir netgi voniai. Medinės grindys veiksmingai „sušildo“ patalpą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)