Jei svarstote, kaip paversti miegamąjį jaukia, dailia poilsiui skirta vieta, pasinaudokite dizainerių patarimais.

6 patarimai, kaip atnaujinti kambarį, kuriame ilsitės ir sapnuojate:

1. Išneškite nereikalingus daiktus

Sugalvojote atnaujinti miegamąjį ir tikriausiai prisimenate įvairiausius gražius daikčiukus, kuriuos norėtume nusipirkti.

Neskubėkite pirkti, lengvas, nemokamas būdas pagražinti savo miegamąjį – išnešti nereikalingus daiktus.

Šis procesas naudingas dėl kelių priežasčių: išnešus nereikalingus daiktus, kambaryje padaugės vietos, jis atrodys šviesesnis, erdvesnis. Be to, tvarkymosi metu bus aiškiau, ką iš tiesų reikėtų nusipirkti ir kur tuos daiktus dėti.

2. Lova

Lova – svarbiausias baldas miegamajame. Miego kokybei ypač svarbu čiužinio kokybė. Pirmiausia patartina skirti pinigų čiužiniui įsigyti. Dauguma kitų daiktų skirti estetiniams poreikiams patenkinti, o čiužinys – funkcionalus daiktas, nuo jo kokybės priklausys, kaip miegosite ir kaip jausdamiesi pabusite.

Kitas svarbus etapas – miegamojo lovos apipavidalinimas. Įsitaisykite dailų užtiesalą, ant jo pridėliokite įvairių spalvų ir medžiagų dekoratyvinių pagalvėlių.

Miegamasis

3. Daugiau langų arba didesnis langas

Pro langus į vidų patenka šviesa, matosi aplinka. Mūsų klimatas – ne karštųjų, bet dideli langai iki žemės vis vien džiugins, galėsite stebėti besikeičiančius metų laikus. Jei miegamajame langas mažutis, gal vertėtų jį padidinti ar pagalvoti apie du langus? Į kambarį pateks daugiau šviesos. Pagalvokite apie ilgus rytus, kai galite neskubėti, pagulėti lovoje, pasidairyti pro langus, gurkšnodami kavą.

4. Pasistenkite, kad miegamajame būtų daugiau erdvės

Nesvarbu, kokio dydžio jūsų miegamasis, įmanoma sukurti jame daugiau erdvės. Pvz., jeigu jūsų lova – su aukštu, gremėzdišku galvūgaliu, galite jį nuimti ir pritaisyti mažiau masyvų.

Sumaniai išnaudodami vertikalią erdvę irgi padidinsite miegamąjį. Akių lygyje esančios spintos užima brangią vietą. Po miegamojo lova įtaisę daiktadėžę, dalį daiktų galėsite laikyti ten. Siauros aukštos lentynos – dar vienas būdas sutaupyti erdvės.

5. Pačių piešti paveikslai

Nebūtina leisti didelių sumų dailės kūriniams, juk patys galite ką nors nupiešti ar nutapyti. Įrėminkite savus paveikslus ir pakabinkite miegamajame. Tai gali būti ir jūsų vaikų piešiniai, koliažai.

Dar vienas mielas variantas – vaikų delnų ir pėdų trafaretai, kuriuos irgi galite pasikabinti. Pabudę matydami ant sienų mielus širdžiai kūrinius pozityviai nusiteiksite visai dienai.

Miegamasis

6. Apšvietimas

Vienas šviestuvas lubose, kambario centre – gana nuobodus sprendimas miegamajam, tai nesuteiks jaukumo. Kur kas patrauklesnis variantas – keli šviestuvai, lempos ar bent jau reguliuojamo ryškumo apšvietimas, kad ryškią šviesą būtų galima pritemdyti, prieš ruošiantis miegoti.

Arba dvi lempos ant naktinių staliukų. Tada galėsite eiti miegoti, o jūsų partneris skaitys ir jums netrukdys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)