Šalia „Aeronamų“ bus ultra-lengviems orlaiviams skirtas angaras, pakilimo bei nusileidimo takas, rašoma įmonės pranešime.

„Pasaulyje pastebima tendencija, kad socialiniai poreikiai keičiasi: žmonės dažniau keičia būstus, todėl renkasi juos pagal gyvenimo tarpsnio padiktuotus poreikius ir ima orientuotis į nišinius, o ne masinius produktus. Ryškėja ir siekis būti tarp panašaus socialinio portreto, pomėgių žmonių – tai skatina savitų bendruomenių kūrimąsi. Taip gimė „Aeronamų“ idėja“, – pasakoja projekto sumanytojas, nekilnojamojo turto vystymo bendrovės vadovas Mindaugas Vanagas.

„Aeronamai“ taps vienų pirmųjų statinių Lietuvoje, sertifikuotų Vokietijos ne tik „Passivhaus“ institute, bet ir turinčiu aukščiausią A++ energinio efektyvumo klasę. Planuojama, kad „Aeronamai“ taip pat bus ir pirmasis visiškai energiškai nepriklausomas būstas rinkoje: eksploatacinius šildymo, vėsinimo, vėdinimo ir elektros energijos šioms funkcijoms poreikius pilnai užtikrins įdiegta geoterminė sistema bei galinga saulės energijos jėgainė. Planuojama, kurios galios turėtų pakakti ne tik pastato eksploatacijai, bet ir vidutinėms gyventojų kasdienėms reikmėms.

Šiandien visoje Lietuvoje, Statybų produkcijos sertifikavimo centro (SPSC) duomenimis, yra daugiau kaip 360 pastatų, sertifikuotų A, A+ ir A++ energinio efektyvumo klasėms. Tarp jų yra 251 pastatas, sertifikuotas A, 113 – A+ ir 2 pastatai – A++ klasei. Dauguma – įvairūs gyvenamieji namai.

A energinio efektyvumo klasė naujai projektuojamiems namams yra privaloma nuo 2017 m., todėl natūralu, kad šių pastatų yra daugiausia. A+ klasė bus būtina nuo 2018 m., o A++ klasė – nuo 2021 m.

„Aeronamus“ kūrėme pirmiausia kaip iššūkį sau, mūsų įmonei – norėjome išsibandyti ir patikrinti tam tikrus sprendimus, kuriuos ketiname diegti savo būsimuose projektuose“, – įsitikinęs Mindaugas Vanagas.

Ketinama švietimui bei visuomeniniams tikslams išnaudoti ir „Aeronamų“ aplinką, sutvarkyti kilimo ir tūpimo taką, kuriuo galės naudotis aerodrome veikiančių aviacijos mokyklų auklėtiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)