Dalis šio turto buvo perimta, kai objektus valdę verslininkai nesugebėjo mokėti kreditų. Vienus iš tokių objektų, dabartinis bankroto administratorių mėgina parduoti aukcione. Kaip sako ekspertai, dvaras yra labai specifinis NT objektas, turintis sulaukti savo pirkėjo. Kol kas nesulaukė.

Dvaro kompleksas yra šiaurinėje Estijos dalyje, prie Tapa miestelio, maždaug 80 kilometrų nuo Talino. Kompleksas išsidėstęs dviejuose sklypuose, kurių bendras plotas yra 21,55 ha. Dalį žemės ploto sudaro dirbama žemė, dalį miškas (parkas), kita dalis užstatyta pastatais.

Dvarą sudaro 8 pastatai (pagrindinis dvaro pastatas, namas, sandėliai, rūsiai), bendras visų dvaro komplekso pastatų plotas yra 2 592 kvadratiniai metrai.

Pagrindinis dvaro pastatas yra 3 aukštų pastatas, pastatytas 1882 metais, jo bendras plotas 1 170 kvadratiniai metrai. Teritorija, kurioje yra parduodamas dvaras patenka į kultūros vertybių apsaugos zoną, todėl visi statybos ar rekonstrukcijos darbai turi būti atitinkamai suderinti.

Turtas parduodamas elektroninėse varžytynėse (www.hammer.net), pradinė pardavimo kaina 129.600 Eur, minimalus kainos didinimo intervalas yra 3.000 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)