Kad ir ką manote apie diskusijas lovos pasiklojimo tema, žinokite, kad tai – ne vienintelis dalykas, kurio reikia norint susikurti tvarkingą aplinką, kurioje jaustumėtės lyg savo mini šventovėje. Tvarkytoja sako, kad ji yra parašiusi netgi straipsnį apie tai, kad miegamajame galima pastatyti nedidelę dėžę įvairioms smulkmenoms ir niekučiams, kurių kaupiasi miegamajame ir kurios sukurią vizualią netvarką.

Ir vis dėlto – tas esminis dalykas, kuris apkrauna miegamojo erdvę ir kuris yra daugumos miegamuosiuose, tai – kėdė, suolelis, treniruoklis ar pan., ant kurio sukrauta krūvą drabužių.

Užsibrėžkite sutvarkyti tą drabužius laikantį baldą ar daiktą ir pamatysite, kaip miegamasis akimirksniu atrodys tvarkingiau, net jei tobulos tvarkos nebus. Galbūt jums atrodo, kad praktiškai neįmanoma idealiai sutvarkyti miegamojo, netgi yra žmonių, kurie sako, kad jiems patinka jų susikurta sistema, tačiau būkite atviresni naujiems pasiūlymams, jei norite, kad miegamasis vis dėlto atrodytų tvarkingiau.

Pirmiausia patikėkite – tvarka miegamajame yra pasiekiama, antra, pagaliau nurinkite nuo kėdės tuos sukrautus drabužius ir sugalvokite, kur juos sudėsite. Tikėtina, kad dalį drabužių reikės išskalbti ar nunešti išvalyti.

Paskui apgalvokite, ką daryti ateityje, kad vėl nesukrautumėte drabužių krūvos. Patikėkite, visiems kyla pagunda sumesti drabužius ant kėdės, net tvarkytojams, bet toliau pateikiami patarimai turėtų padėti išvengti tokių pagundų. Patarimai bus naudingi, nepriklausomai nuo to, kokio dydžio jūsų miegamasis.

Laisvadienių, nedaug dėvėti drabužiai

Tarkime, dieną vilkėjote švarką, o grįžę namo nenorite kabinti jo į spintą su visais drabužiais. Patartina įsigyti norimo dizaino strypą. Ji galima pritaisyti ant spintos durų arba paieškoti atlenkiamo varianto ir pritaisyti prie sienos. Dar vienas sprendimas – įtaisyti lentynos šone atlenkiamą kabliuką. Tokiu būdu atskirsite dėvėtus švarius drabužius nuo išskalbtų, dar nedėvėtų drabužių spintoje.

Netvarka

Kasdieniai, namuose vilkimi drabužiai

Dėl drabužių, kuriuos per savaitę dėvite namuose ir nakčiai nerūpestingai numetate ant kėdės, tikriausiai per daug nesukate galvos. Megztinius, tampres ir džemperius su kapišonu galima sudėti į atskirą nedidelę dėžę, atskirai nuo visų skalbinių, – jie bus paslėpti, bet žinosite, iš kur paimti. Galite nusipirkti naminį drabužį, kuris derėtų prie miegamojo interjero spalvų – jis nekris į akį.

Kitas galimas variantas – kasdienius drabužius laikyti dėžėje miegamajame esančios spintos apačioje ar kambario kampelyje (gal už tos pačios kėdės), ar po lova. Vargu, ar tie drabužiai bus labai nešvarus, tad dėžė gali būti be dangčio.

Kalbant apie naujos sistemos įdiegimą ir palaikymą, reikia įprasti rūšiuoti drabužius. Nepamirškite ant strypo sukabintų ar į dėžę sukrautų drabužių, kartą per savaitę juos peržiūrėkite, o tada nuspręskite, ar metas skalbti, ar kažką pataisyti, o gal jau nešti į cheminę valyklą.
Išsiugdytas naujas įprotis užkirs kelią drabužių krūvai ant kėdės, kuri gadina vaizdą jūsų miegamajame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją