Padeda sutaupyti ir išlaiko vertę

Architektūros ir interjero studijos „Šilta šiaurė“ architektė G. Bardauskaitė, lygindama skandinavišku stiliumi įrengtus namus su kitais populiariais klasikiniais interjerais, kaip, pavyzdžiui, moderni klasika, teigia, kad pastarieji gali būti brangesni vien dėl papildomų dekoro elementų, kurių skandinaviškam būstui tiesiog nereikia.

„Skandinaviškas stilius išsiskiria paprastumu ir kasdieniškumu, yra kur kas lengviau pritaikomas lietuvio namuose nei, tarkime, puošnūs, dekoratyvūs arba šalti minimalistiniai interjerai. Be to, sienos tiesiog dažomos, kartais jų net nelyginant, lubos taip pat neperkraunamos gipso kartono „kūriniais“, o tai irgi „numuša“ būsto įrengimo kainą“, – kalba architektė.

G. Bardauskaitė taip pat pastebi, kad skandinaviškas interjeras ne tik padeda sutaupyti įsirengiant būstą, bet gali net padidinti jo vertę, mat namų nuotaiką ir jaukumą kuria ne papildomos dekoracijos, o dalykai, be kurių ir šiaip neapsieitum buityje – kokybiškos sienų ir grindų medžiagos, gero dizaino baldai, santechnika.

„Skandinaviškame interjere paprastai naudojamos ilgaamžės natūralios medžiagos ir gero dizaino daiktai, kurie nesensta, bet priešingai – su laiku įgauna vertę. Todėl investuoti verta į tuos dalykus, kuriuos sunku pakeisti: medines grindis, kokybiškus virtuvės baldus, santechniką, apšvietimą. Šiems dalykams galioja taisyklė „šykštus moka dukart“, – pataria architektė.

Skandinaviškas interjeras

Įvertina patogumą

„Pastaruoju metu didžioji dalis naujakurių, rinkdamiesi būstą, ieško geriausio kainos ir kokybės santykio, todėl jų dėmesys krypsta į iškart su pilna apdaila parduodamus ekonominės klasės butus“, – pastebi NT plėtros bendrovės „Bonava Lietuva“ vadovas Remigijus Pleteras.

Jo teigimu, tokia tendencija ypač išryškėjo COVID-19 pandemijos laikotarpiu, kai tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje lėtėjo ekonomika ir nemažai daliai gyventojų atsirado neapibrėžtumo jausmas dėl asmeninės ekonominės padėties.

Skandinaviškas miegamasis

R. Pleteras priduria, kad savarankiškai įsirenginėti būstą ir artėjant rudeniui, kai vis intensyviau kalbama apie antrąją koronaviruso bangą, naujakuriai tiesiog bijo, kad dėl apribojimų nebus galima pradėti darbų.

„Pirkėjai atsižvelgia ne tik į kainą, bet ir patogumą ir savalaikį įrengimą. Įsigijus jau įrengtą būstą, o ne taip vadinamą „dėžutę“, kur yra tik sienos ir langai, nebereikia ieškoti darbų vykdytojų, prižiūrėti vykstančių procesų, galvoti iš kur įsigyti statybinių prekių, kontroliuoti darbų sąmatų“, – teigia NT ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)