1 klaida: trūksta vietos daiktams susidėti

Daiktais apkrautas miegamasis tikrai nenuteikia teigiamai, todėl patartina šioje erdvėje palaikyti tvarką ir švarą. Vienas iš būdų šiam rezultatui pasiekti – nepagailėti pinigų ir įsirengti lengvai prieinamą uždarą ar paslėptą daiktams laikyti skirtą sistemą, kuri nebūtų pernelyg pastebima pašaliniams.

Dar vienas patarimas: išnaudokite visus plotus, įskaitant ir erdvę po lova. Įsigykite daiktų saugojimo dėžių ant ratukų, kurias be didesnių vargų galėtumėte prireikus paslėpti arba ištraukti. Kreipkitės į gerai savo amatą išmanantį meistrą, kuris padės įgyvendinti šiuos sumanymus, rašo houzz.co.uk.

2 klaida: spalvų vengimas bet kokia kaina

Ilsėtis nuteikiančios miegamojo erdvės įrengimo principai gali būti labai skirtingi, priklausomai nuo žmonių požiūrio ir įpročių. Dar svarbu įsisąmoninti, kad toli gražu nebūtinai jums esminiu principu taps baltos ir kreminės spalvų dominavimas interjere. Taigi nepatartina iš anksto nusiteikti standartinėms raminančioms spalvoms, jei jos jums nėra prie širdies. Jei versite save apsiriboti tik labai šviesiais atspalviais, rezultatas gali būti iš esmės priešingas.

Užuot taip elgęsi apsvarstykite galimybę kurti išskirtinę atmosferą miegamajame naudojant sodrius atspalvius, stambius ornamentus ar prabanga alsuojančius užtiesalus. Naktinio poilsio zonai įrengti tinkami sodriai mėlynos ir žalios spalvų tapetai, padedantys kurti egzotiško prieglobsčio atmosferą, į kurią skubėsite grįžti kiekvieną vakarą.

3 klaida: komforto neiškėlimas į prioritetų kategoriją

Nė neverta sakyti, kad komfortas – esminis atpalaiduoti skatinančio miegamojo elementas. Vertėtų netaupyti ir įsigyti iš tikrųjų kokybišką ir patogų čiužinį ir pagal specialistų rekomendacijas jį keisti kas aštuonerius metus.

Skirkite dėmesio pagalvių klausimui. Atlikite tyrimą tam, kad išsiaiškintumėte, kokios rūšies pagalvės tinkamiausios būtent jums. Galbūt tai variantai su pūkų užpildu, ar vis tik jums tinkamesnės pagalvės su sintetiniu užpildu ar viskoelastiniai sprendimai. Visi šie variantai turi privalumų ir trūkumų. Reguliariai pagalves keiskite (būtų tobula, jei tai darytumėte kas dvejus metus).

Dar nederėtų pamiršti apie lovos galvūgalį. Išskirtinis šio interjero elemento dizainas iš esmės gali pakeisti kambario vaizdą, jau nekalbant apie papildomą komforto pojūtį tiems, kurie mėgsta lovoje skaityti. Daugumoje lovomis prekiaujančių parduotuvių rasite jau pagamintų variantų, o jei vis tik standartiniai sprendimai jums dėl vienokių ar kitokių priežasčių nėra tinkami, be didesnių sunkumų galėsite įsigyti lovos galvūgalį, pagamintą pagal individualų užsakymą.

Pastarasis variantas neabejotinai garantuos galimybę turėti iš jūsų mėgstamiausių medžiagų ir audinių pagamintą tobulų išmatavimų variantą. Jei žvalgotės ekonomiškesnio sprendimo, internete galite paieškoti patarimų, kaip šią miegamojo detalę pasigaminti patiems.

4 klaida: pamirštos grindys

Vykdant miegamojo įrengimo darbus neretai grindims nėra skiriama deramo dėmesio, tačiau iš tiesų ši interjero sudedamoji dalis iš esmės keičia bendrą vaizdą. Kilimas – populiarus pasirinkimas, ypač jei mėgstate pėdas rytais panardinti į ką nors minkšto ir švelnaus. Jei vis tik nesijaučiate pasirengę įsigyti kilimą, mediena – dar vienas ne ką prastesnis sprendimas. Dailus parketas suteikia šilumos ir atsipalaidavimo, o jei vis tik pasiilgsite kilimo jaukumo, tiesiog prie pat lovos patieskite porą nedidelių kilimėlių.

5 klaida: neblokuotas šviesos patekimas į miegamąjį

Jei jautriai reaguojate į šviesą ir tai jums trukdo užsnūsti, puiki mintis – įsigyti šviesos pateikimą į kambarį blokuojančius langų aksesuarus, pavyzdžiui, įprastines ar ritinines užuolaidas. Dauguma užuolaidas ir kitus langų patobulinimus gaminančių įmonių turės jums ne vieną pasiūlymą, kuris pasižymės ne tik patrauklia kaina, bet ir dailumu. Vis tik svarbu nepamiršti, kad šviesa gali rasti kelią į miegamojo kambarį net ir pro mažiausius plyšelius, todėl svarbu pasirūpinti langus visiškai uždengiančiais sprendimais.

6 klaida: apkrautas staliukas prie lovos

Prisipažinkite: kaip šiuo metu atrodo jūsų naktinis stalelis prie lovos? Tikėtina, kad ant jo stovi vieniša stiklinė vandens, stūkso nemaža knygų krūva, likę užmiršti keli išgertos arbatos puodeliai, galbūt netgi voliojasi pora ausų kištukų, vietos rasta šviestuvui, atsainiai numestiems akiniams, telefonui ir dar bent pusšimčiui neaiškios kilmės objektų.

Taigi atėjo laikas reorganizaciniams darbams įvykdyti: knygos keliauja atgal į lentynas, puodeliai skuba į virtuvę. Patikėkite, šiek tiek dėmesio šiam miegamojo baldui išvaduoti iš daiktų pančių tikrai pasiteisins – jausitės kur kas ramesni ir labiau atsipalaidavę. Pagalvokite apie galimybę įsigyti miegamojo stalelį su stalčiumi ar lentyna. Toks sprendimas suteiktų galimybę daiktus sudėti atlaisvinant stalelio paviršių.

7 klaida: nedidelės erdvės apkrovimas baldais

Miegamasis labai greitai gali tapti daiktų gausybėje skendinčia erdve, ypač jei jūsų naktinio poilsio zona nėra itin erdvi. Lova, staleliai prie lovos, spinta, komoda – tikėtina, kad šie objektai užima didžiąją dalį grindų ploto kambaryje. Patartina vengti erdvės apkrautumo įspūdžio ir siekti erdvumo iliuzijos. Rinkitės minimalistinio dizaino lovą, pirmenybę teikite aptakių linijų baldams ir ištarkite griežtą „ne“ pernelyg masyviems variantams. Dar rekomenduojama vengti erdvę apkraunančių krėslų nedidelėse erdvėse ir užuot renkantis vos ne pusę kambario užimantį krėslą pirmenybę teikti midcentury stiliaus variantui.

8 klaida: apšvietimas be plano

Atsakingai suplanuotas apšvietimas miegamajame gali turėti milžiniškos įtakos ramybės ir atsipalaidavimo atmosferai. Pernelyg ryškus ar netgi akinantis trikdys miegą, o per blankus nebus palankus kokybiškam skaitymui lovoje.

Numatykite kelis šviesos šaltinius, kurie padės kurti švelnų ir sluoksniuotą apšvietimo efektą. Įsitikinkite, kad naudojamų lempučių galingumas ne per didelis ir, jei tik yra tokia galimybė, paprašykite elektriko sumontuoti lizdus abiejose lovos pusėse, kad jos būtų be didesnių vargų pasiekiamos tiek vienam, tiek ir kitam lovoje miegančiam asmeniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)