Pašnekovė pasakoja rengusi 46,7 kv.m palėpės Užupyje interjero projektą. Šis būstas buvo projektuojamas viengungiui, tačiau dabar jame gyvena pora.

„Ši palėpė yra nedidelė, 46,7 kv. m, ir joje reikėjo suprojektuoti viską, kas reikalinga, veikliam senamiesčio gyventojui. Smarkiai žemėjančios lubos tapo pagrindiniu iššūkiu, nes reikėjo jas išspręsti taip, kad esantys lubų pažemėjimai netrukdytų judėti namuose“, – prisimena R. Jautakaitė.

Ji tęsia, kad pagrindinė mažų būstų problema – per mažai vietų daiktams paslėpti, sandėliuoti, todėl šiuo atveju beveik visa erdvė, kuri nelengvai išsprendžiama, skirta drabužinėms ir kitiems baldams. Pagrindinė erdvė su patogiu lubų aukščiu palikta pagrindinėms namų veikloms.

Štai kaip gali atrodyti namai palėpėje

„Esant dar ankstyvai projekto stadijai nusprendėme palikti autentiškų plytų mūrą, jį pavyko atidengti net ir vonios kambaryje. Nors baldai ir apdailos medžiagos parinktos gana modernios, bet visada smagu rasti bute kažką, kas tinka su to pastato bei rajono architektūra. Vis rečiau namuose sutinkamas medienos parketas, čia puikiai tinka su sodrios spalvos mūru“, – pasakoja interjero dizainerė.

Štai kaip gali atrodyti namai palėpėje

Nors namuose netrūksta autentikos, juose vyraujančios spalvos, pasak R. Jautakaitės – drąsios ir dinamiškos.

„Paėmus keletą visiškai skirtingų spalvų, sukurta originali namų spalvų gama. Kad interjeras nebūtų pernelyg varginantis, nestandartiniai baldai yra prislopinti šviesiomis spalvomis, tad akį traukia ryškūs, kiti dalykai, tokie kaip: sofa, šaldytuvas ar miegamojo drabužinė“, – tikina pašnekovė.

Štai kaip gali atrodyti namai palėpėje

Vonios kambaryje, interjero dizainerės teigimu, iš pradžių sunkiai sekėsi išpildyti visus užsakovo norimus sprendimus, tačiau rezultatas nenuvylė: tilpo ir erdvus dušas, praustuvas su spintele, unitazas, bei įmontuojama skalbyklė su džiovykle. Vonios kambario balde taip pat suprojektuota vieta dulkių siurbliui bei kitiems namų apyvokos daiktams.

Užeikite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)