1. Priglaistomos detales

Priglaistomomis detalėmis vadiname: jungiklius, rozetės, duris, grindjuostes, išmanių namų ekranėlius ir kitus elementus, kurie potinkinių detalių pagalba „paslepiami” sienoje t.y. jų plokštuma tampa lygi sienos plokštumai. Tai paskutinis „mados klyksmas”, kuris, be abejonės, turi savų privalumų ir trūkumų. Vis tik interjeruose dažnai norisi detalių, šilumos, o priglaistomi sprendimai tobuliausiai tinkami minimalizmo siekiantiems klientams. Kadangi jau kurį laiką stiliai maišosi tarpusavyje, ieškant unikalaus balanso, priglaistomi elementai yra ta dalis, kuri gali ypač patuštinti kliento biudžetą ir priversti meistrus būti nepatenkintais. Kaip supratote, prie didelių trūkumų įrašytume tiek elementų, tiek ir montavimo darbų kainą. Priglaistomos detalės taip pat nebus tinkamas sprendimas žmonėms, kurie nenori minimalizmo pojūčio namuose, turi ribotą biudžetą, bei neturi nieko prieš tradicinius paviršinius sprendimus.

Apšvietimas namuose


2. Compact HPL stalviršis

Ar tikrai tam tikros šios medžiagos savybės nėra perteklinės? Šios medžiagos panaudojimas, kaip vėjo gūsis įskrido į visus virtuvės baldų projektus , gaila tik, kad tas gūsis labai daug gražių ir kokybiškų dekoro sprendimų ir pasirinkimų neįpūtė. Dažnu atveju pamatysime besikartojančius paviršių piešinius, ganėtinai vienodą spalvų gamą. Nors medžiaga jau ne vienerius metus yra pažįstama Lietuvos rinkai, vis dar pasitaiko nekokybiškos meistrystės atvejų. Medžiaga gana brangi (vertinant tai, kad ji nėra natūrali), darbas su ja šiek tiek sudėtingesnis, o ir tinkama, pagal kuriamą vaizdą, labiau minimalistiniams interjerams.

Tinkamiausia naudoti:

  • Jeigu to reikalauja interjero stilius – minimalistiškumas, lengvumas.
  • Ten, kur reikia didelio atsparumo aplinkos poveikiui (medžiaga gan atspari mechaniniams pažeidimams ir drėgmei, priklausomai nuo gamintojo).
  • Planuojant pjaustyti ertmes ir tvirtinti tam tikrus elementus iš apačios (pvz. kriauklę).
  • Drėgnų patalpų baldams.
Kilimas virtuvėje


3. Lietas „akmuo“

Tai dirbtinė, sintetinė medžiaga, kuri puikiai tinkama kreivalinijinėms formoms išgauti, tačiau gali būti perteklinis sprendimas namų baldams, o ir nebūtinai praktiškas. Jo atsiradimo istorijoje atrastume, kad ši medžiaga buvo sukurta lauko naudojimui – pastatų fasadams. Logiška – medžiaga itin atspari, o fasado niekas netyrinėja iš arti. Būtent dėl to ir įbrėžimai nėra pastebimi. Tuo tarpu baldus matome gan artimu atstumu ir tokiame santykyje akivaizdžiai matosi, jog medžiagos paviršius itin jautrus net smulkiausiam mechaniniam poveikiui. Taigi, jei renkatės šią medžiagą namų aplinkai, mūsų rekomendacija – šviesūs atspalviai, nes tamsūs… braižosi beprotiškai (žinoma, galime kviestis meistrus, kad atnaujintu paviršių, bet retas nori pastovių dulkių namuose). Tad šios medžiagos ir tamsių jos spalvų tandemas nerekomenduotinas žmonėms, kurie jautrūs estetikai, nes įbrėžimai atsiras pirmomis naudojimo dienomis.

4. Skuboti sprendimai

Gal tai galime labiau vadinti aplinkybėmis, bet skuboti sprendimai ir bėgimas paskui meistrus ar tiekėjų sandėliuojamas pozicijas daro stiprią įtaką biudžetui ir galutiniam interjero rezultatui bei jūsų komfortui. Tad visuomet raginame skirti laiko tiek sau, tiek ir visai grandinėlei žmonių, kuri dirba prie jūsų svajonių būsto įgyvendinimo proceso. Skuboti sprendimai, netinkami visiems, tiek statybose, tiek ir gyvenime!

5. Virtuvės ir svetainės erdvės sąjunga

Bendra virtuvės ir svetaines zona šiandieninėje kasdienybėje jau tapusi norma. Tačiau sakytume, kad naujai atgimstanti „seniena” (iš mūsų klientų patirčių) ta, kad žmonės vėl pradeda ieškoti būdų, kaip atitverti virtuvę nuo svetainės zonos. Mes labai palaikome funkcionalizmo mintį, kad kiekviena erdvė turi turėti aiškią savo funkciją, bet tai yra didžiulė prabanga kvadratinių metrų atžvilgiu. Bendra virtuvės ir svetainės erdvė tinkama mažiems butams ir puikus būdas labiau pajausti tuos kvadratinius metrus, kuriuos nusipirkote. Šis sprendimas tinkamas žmonėms, mėgstantiems bendrauti ir leisti laiką kartu.

Mažas būstas

Tad jei turite prabangą, formuoti savo erdves, projektuotis individualius sprendimus, būtinai apsvarstykite šį aspektą. Pabrėžiame – atskyrimo būdų yra įvairių ir nebūtina šio sprendimo su primityvinti iki aklinos sienos su durimis.

Linkime turėti laiko apgalvoti sprendimus ir paanalizuoti savo įpročius!

Daugiau interjero dizaino studijos „Blank Page“ patarimų ir mokymų apie namų įsirengimą, remontą ir interjerą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją