Įsitveriate iliuzijos

„Labai daug žmonių daiktus namams perkasi ne pagal tai, kokią erdvę turi iš tikrųjų, o pagal tai, kokią norėtų turėti. Pats esu impulsyvus pirkėjas. Kai buvau jaunesnis, namo tempdavausi viską, kas patinka, tačiau nebūtinai tinka prie bendro interjero. Taip prikaupiau daug dailių, bet nereikalingų ir nederančių daiktų. Dabar jau išmokau atsirinkti ir susitvardyti, tačiau ne visiems tai pavyksta“, – pasakoja „Southern Style Now“ įkūrėjas Robertas Leleux.

Manote, kad viskas turi derėti

Supratimas, kad viskas privalo tarpusavyje derėti – nuo užuolaidų iki kilimo ir nuo lovatiesės iki pagalvėlių – yra praėjusio amžiaus šešto ir septinto dešimtmečių atgyvena. Šiuolaikinėmis akimis žiūrint, kambaryje viešpataujanti viena spalva kvepia griežtu režimu. Pasistenkite mažiau susitelkti į tai, kas dera tarpusavyje ir daugiau į tai, kas „veža“. Tikra tiesa, kad kai kurie dalykai tiesiog kartu nesižiūri, tačiau geriausi interjerai dažnai maišo šiek tiek netikėtus daiktus.

Neišbandote dažų spalvų

„Buvau tikra, kad mano įsigytų dažų spalva idealiai tiks namų erdvėje. Todėl su vyru nusprendėme, kad bandytis nereikia, ir užtikrintai išdažėme visą koridorių. Tą akimirką, kai dažai išdžiūvo, supratau, kad atspalvis kardinaliai skiriasi nuo to, kokio tikėjausi, ir viską teks perdažyti. Dabar pasimokiau, ir visada prieš ką nors dažydama, dažus išbandau“, – savo patirtimi dalijasi svetainės apartmenttherapy.com autorė Niki Brantmark.

Nekreipiate dėmesio į proporcijas

Mąstymas apie proporcijas reikalauja galvoti ne apie daiktus, kuriuos įnešate į kambarį, o apie tai, kaip tiek daiktai siejasi tarpusavyje. Tai, kaip objektai susiję tarpusavyje, yra labai svarbu. Jeigu patalpoje daug mažų daiktų – tai bus meno kūriniai, žurnaliniai staliukai ar lempos – tai suteiks kambariui chaoso ir betvarkės įspūdį.

Visi baldai – prie sienų

„Didžiausia klaida, kokią daro mano klientai – visus baldus stumia prie sienų. Norite įdomių ir jaukių namų? Pabandykite stalą statyti ne prie sienos, o viduryje kambario. Idėjų apstu, internetas jums tikrai padės. Jūsų namai tikrai neturi atrodyti taip visi kiti kiti namai. Eksperimentuokite ir ieškokite“, – pataria „Alyssa Kapito Interiors“ įkūrėja Alyssa Kapito.

Kambarį perpildote daiktais

Dekoruojant kambarį, ypač jeigu dirbate su mažesne erdve, gali kilti pagunda sukišti tiek daiktų, kiek talpina patalpa. Visi kambaryje esantys daiktai turi turėti pakankamai erdvės kvėpuoti, todėl jiems reikia palikti šiek tiek daugiau vietos, nei jums gali atrodyti. Tik taip jiems pavyks atskleisti visą savo žavesį. Taip pat kambarys tuomet atrodys mažiau užgriozdintas, kai sudėsite į vietas visus daiktus, kurie neišvengiamai kaupiasi.

Skandinaviškas stilius

Viską perkate vienoje parduotuvėje

„Viena iš dažniausių dekoro kūrimo klaidų – viską pirkti vienoje parduotuvėje. Labai lengva pakliūti į vienos parduotuvės estetikos žabangas, tačiau juk negyvensite kataloge, tad vertėtų pažvelgti plačiau“, – pataria „Jerry J Norris Interiors“ įkūrėja Jenny Norris.

Nematote bendro vaizdo

Erdvės komponavimas kartais gali priminti visą eilę smulkių kankinančių sprendimų. Todėl kartais pravartu žengti žingsnį atgal, pažvelgti į bendrą paveikslą ir pamąstyti: ko šiam kambariui iš tikrųjų reikia? Galbūt jūsų erdvėje daug sunkių elementų, kuriems subalansuoti teikia kažko lengvo. O gal reikia kontrasto? Gal tekstūros? Žvilgsnis į bendrą vaizdą gali padėti identifikuoti tą vienintelį daiktą, kuris viską apjungs į vientisą visumą.

Bandote kopijuoti kitų idėjas

„Jaunos poros, įsirenginėdamos būstą, dažnai stengiasi kopijuoti dekoro sprendimus, pamatytus pas draugus ar kur nors internete. Tai ypač galioja dažų spalvų pasirinkimui. Turėkite omenyje, kad dažų spalva kinta priklausomai nuo apšvietimo ir kitų veiksnių“, – sako „Lisa Mende Design“ įkūrėja Lisa Mende.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)