– Kaip jums kilo tokia mintis sukurti šį testą? Kam jis yra skirtas?

– Dirbdama interjero dizainere daugiau kaip 10 metų pastebėjau, kad labai dažnai žmonės neteisingai įvardina savo pageidaujamą interjero stilių ir tai, kokio rezultato jie tikisi iš interjero dizainerio. Sakydami, kad nori modernaus interjero gali galvoti ir apie modernios klasikos, ir apie šiuolaikinį ar skandinavišką, bet ne tikrąjį praėjusio amžiaus vidurio modernų stilių. Toks netikslumas gali prailginti darbus ir nuvesti projektą neteisinga linkme. Taigi, kad geriau suprasčiau kliento norus ir jo grožio sampratą, sukūriau interjero stiliaus testą, kuris padeda tiksliai ir greitai sužinoti, kokioje aplinkoje žmogus jausis geriausiai. Tam užtenka vos 10 minučių jūsų laiko, tereikia pasirinkti patinkančias nuotraukas, per daug negalvojant. Jeigu kuriate bendrus poros namus, tai testą turėtumėte atlikti kiekvienas individualiai, nes supratimas apie, tai kaip turi atrodyti jūsų svajonių namai, gali išsiskirti. Tik turint rezultatus, juos reikia palyginti ir ieškoti kompromiso.

– Ar yra stilių, kurių nėra testo rezultate?

– Teste apžvelgiami 10 šiuo metu Lietuvoje populiariausių interjero stilių: skandinaviškas, šiuolaikinis, industrinis, vidurio amžiaus modernus, modernus glamūrinis, bohemiškas, kaimiškas, Prancūzijos įkvėptas, klasikinis ir modernios klasikos. Tai, žinoma, yra tik dalis galimų interjero stilių, tačiau jei jūs pastebite, kad teste trūksta kažkokio stiliaus, pavyzdžiui Art Deco, tropinio, pajūrio ar būdingo kažkokiam regionui, tai greičiausiai reiškia, kad jūsų žinios yra pakankamos apie šį stilių, žinote, kas jums patinka ir šis testas yra nereikalingas.

– Kaip atrodo testo rezultatas?

– Atlikus testą, pateikiami jums artimiausi 3 interjero stiliai, jų aprašymai ir jiems būdingi bruožai, kurių žinojimas padės susikurti to stiliaus interjerą. Taip pat įsivardinus kokio stiliaus bus jūsų namai, bus daug lengviau pasirinkti baldus ir kitus interjero elementus, atsižvelgiant į tai, ar jie yra jūsų pasirinkto stiliaus ar ne. Taip būsite tikri, kad pasirinkti pavieniai, jums patinkantys daiktai dera tarpusavyje.

Testo klausimas

– Kodėl rezultate pateikiami net 3 interjero stiliai?

– Iš jų galėsite pasirinkti vieną, kuris labiausiai atitinka jūsų turimą biudžetą, gyvenimo būdą, pastato vietovę ir eksterjerą. Taip pat keli variantai labai praverčia, jei tarp šeimos narių yra skirtingų stilių gerbėjų ir vizija apie bendrus namus išsiskiria. Turint po 3 jums patinkančius variantus yra lengviau atrasti bendrą interjero stilių.

– Šiuo metu interjeruose dažnai sutinkamas eklektiškas stilius, t. y., kai tarpusavyje derinami du ar daugiau skirtingų interjero stilių. Ar testo rezultate yra toks stilius?

– Drąsesniems ir labiau pasitikintiems savo kūrybiniais gebėjimais, galimas derinimas dviejų ar daugiau interjero stilių. 3 jūsų interjero stiliai nurodyti testo rezultate praverčia ir norintiems derinti kelis stilius tarpusavyje. Maišant stilius, geriausia juos derinti kontrasto principu, tai yra rinktis priešingus. Puikiai atrodo derinamas dekoratyvesnis stilius su „švaresniu“, mažiau dekoro elementų turinčiu. Pavyzdžiui, puikiai atrodytų skandinaviškas su bohemišku, Prancūzijos įkvėptas su kaimišku, Vidurio amžiaus modernus su bohemišku ir industriniu. Tačiau egzistuoja ir tarpusavyje nesuderinamų stilių, pavyzdžiui modernus glamūrinis nederės su kaimišku ar bohemišku stiliumi. Galite rinktis ir maišyti tarpusavyje, kiek tik norite skirtingų stilių, tačiau nepamirškite riboti spalvų paletę, kad išlaikyti interjero vientisumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)