Portalas „Bright Side“ apžvelgia labiausiai paplitusias problemas, su kuriomis susiduria nedidelių būstų savininkai, ir pateikia vertingų patarimų, kaip jas spręsti.

1. Viena iš dažniausių problemų ta, kad virtuvėje netelpa viskas, ko reikia ar norisi. Didesniems daiktams galima užsakyti įmontuojamą spintą, o visokios smulkmenos, tokios kaip telefono pakrovėjai, raktai ir pan., kurie namuose dažnai pasimeta, sudedami į stalčiukus, dėžutes, krepšelius ir kitas kompaktines saugojimo vietas.

2. Mažame būste paprastai nebūna bibliotekos, nes nėra vietos knygų spintai. Rekomenduojama įsirengiant namus sienose įrengti nišas, o jose – integruotas lentynas knygoms, albumams ir pan.

3. „Kur gi man susidėti visus drabužius ir batus?“ – tokį klausimą neretai užduoda mažų būstų savininkai. Spintos užima daug vietos ir vizualiai susiaurina erdvę.

Spinta, drabužinė

Sprendimas gali būti įmontuojama sieninė spinta nuo grindų iki lubų, į kurią galima tvarkingai susidėti daiktus. Tokioje spintoje galima įrengti lentynas, į kurias bus patogu išdėlioti dėžes drabužiams, taip pat įmontuoti strypus pakabams sukabinti, įmontuoti veidrodį.

Arba galima įsirengti atviro laikymo sistemą – tai yra, praktiškai tą patį, tik be durų (jei yra atskira nedidelė patalpa), arba duris pakeisti užtraukiamomis užuolaidomis. Arba galima pakabinama spinta (su uždaromis lentynomis) įrėminti duris. Pageidautina – šviesaus tono, kad vizualiai spinta neatrodytų masyvi.

4. Dar viena nedidelio būsto problema – nėra vietos patalams, patalynei, rankšluosčiams, nesezoniniams drabužiams, sportinei aprangai ir reikmenims (pavyzdžiui, žiemos sporto).

Problemą gali padėti išspręsti lova, po kuria galima įrengti atskirus stalčius tokiems daiktams – su ratukais arba be. Taip pat galima įrengti pakylą-komodą. Ji vizualiai išplečia erdvę ir padeda paslėpti daiktus.

5. Dažniausiai būna nepatogu kaskart traukti lyginimo lentą, todėl drabužius imame lyginti ant stalo arba ant lovos. Tačiau galima užsisakyti į sieną įmontuojamą išskleidžiamą lyginimo lentą – ten, kur laikysite drabužius ir batus.

6. Nedideliame bute vis dėlto galima rasti vietos ir kambariniams augalams, bet juos talpinti reikia racionaliai – tam tiks ne tik palangės, bet ir, pavyzdžiui, kopėčios, laiptai arba kelių aukštų stovai gėlėms.

Mažas būstas

7. Maži būstai paprastai dekoruojami šviesiais, o ne tamsiais atspalviais, kad erdvė neatrodytų dar mažesnė, nei yra, kad vizualiai joje būtų „daugiau oro“. O jei jums patinka tamsios spalvos, jas taip pat galite naudoti – renkantis aksesuarus. Pavyzdžiui, didelis, tamsiomis spalvomis nutapytas paveikslas vizualiai suteiks erdvei daugiau gylio.

Juodi aksesuarai šviesiame fone suteikia interjerui elegancijos ir šiuolaikiškumo.

Taip pat rekomenduojama nepamiršti 60-30-10 taisyklės, kuri iššifruojama taip: 60 proc. patalpos turi būti vienos šviesios spalvos, 30 proc. – kitos spalvos, 10 proc. akcentai. Jei jums nepatinka juoda spalva, pabandykite naudoti pilką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)