Daiktai, kuriuos perkame per mažus

Kilimai

Dideli kilimai kainuoja nemažai, taigi labai tikėtina, kad būsite linkę rizikuoti ir taupumo sumetimais pasirinksite mažesnį, pavyzdžiui, 1 m 50 cm ilgio ir 2 m pločio variantą. Vis tik svarbu žinoti, kad toks sprendimas jokiais būdais nėra tinkamas. Jei namai jums svarbūs, skirkite šiek tiek daugiau lėšų ir įsigykite bent kiek didesnį kilimą, rašo apartmenttherapy.com. Daugumai svetainių tinkamiausi būtų 2 m 40 cm ilgio ir 3 m pločio ar netgi dar didesni variantai. Svarbu suvokti, kad būtent tokių matmenų kilimai suteiks erdvei maksimaliai daug jaukumo ir harmonijos.

Interjeras

Meno darbai

Nors nieko negali būti blogiau už tuščias sienas, vis tik kažin ar norėtumėte, kad jūsų namų erdvei trūktų natūralumo ir balanso. Pagrindinė taisyklė, kurią būtina įsiminti, - meno kūrinys turėtų užimti apie pusę ar ¾ viso sienos ploto, o specialistai rekomenduoja įsiminti magišką skaičių 0,57. Taigi jei tuščios sienos plotis siekia 3 metrus, jį padauginus iš 0,57 paaiškėja, kad meno kūrinio plotis turėtų būti apie 1 m 71 cm. Taigi šiuo atveju kuo puikiausiai tiktų 1 m ir 1,5 m matmenų paveikslas arba keli darbai skirtinuose rėmuose, kurių bendras užimamas plotas atitiktų rekomendaciją.

Paveikslai interjere

Apšvietimas

Nors kartais žmonės būna linkę įsigyti per didelių šviestuvų, vis tik dažniausiai pasirenkami per maži variantai, netinkami erdvei, kurią ketinama apšviesti. Stalinės lempos turėtų būti pakankamo aukščio, kad šviestuvo gaubto kraštas atsidurtų sėdinčio asmens akių lygmenyje, o virš stalo ar stalviršio kabinamas šviestuvas turėtų būti pakankamai didelis, kad vizualiai balansuotų po juo esantį paviršių. Rekomenduojama rinktis variantą, kuris būtų apie 30 cm mažesnis nei stalo ar stalviršio skersmuo ar plotis.

Apšvietimas

Daiktai, kuriuos perkame per didelius

Sofos

Svetainėje patogiam judėjimui užtikrinti būtina palikti pakankamai laisvos erdvės tarp baldų. Jei patalpa nedidelė, sofa taip pat neturėtų būti masyvi, nepaisant galimai jus užvaldžiusio troškimo sukurti neįtikėtinai patogios poilsio oazės įspūdį. Jei įsigysite per didelę sofą, teks ją pristumti prie sienos. Tokiu atveju tikrai nepavyks kambario centre suformuoti aptakaus baldo įspūdžio, kuris specialistų itin rekomenduojamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)