Pilka = praktiška

Galėtume kalbėti apie tai, kaip pilkos sienos „dvelkia elegancija“ ir panašiai, bet gal geriau aptarkim tikrai svarbius reikalus. Akivaizdu, kad pilkos spalvos interjeras yra gerokai pranašesnis už baltą jau vien praktiškumo atžvilgiu.

O dabar pereikim prie vonios kambario interjero. Nuostabu, kai po ilgos dienos gali atsipalaiduoti karštoje vonioje ar duše. Tik ne kažin kiek to malonumo liks, jei akis badys praėjusių atsipalaidavimų likučiai muilo nuosėdų ir kalkių pavidalu. Ne kiekvienas gali sau leisti nusisamdyti namų tvarkytoją, o patiems kas savaitę šveisti tiek sienas, tiek grindis tai laiko nėra, tai tingisi. Tikras išsigelbėjimas šiuo atveju – pilkos plytelės voniai.

Pilkas vonios interjeras

Pilka spalva virtuvėje tarnauja lygiai taip pat puikiai. Pavyzdžiui pilkos virtuvės plytelės, tarkime mikrocemento imitacija, leis pamiršti apie dažną virtuvės sienelės valymą.

Universaliausia spalva spektre

Paklausti kokios spalvos dera su pilka, drąsiai atsakysim – beveik visos. Pilka spalva tai puikus pamatas kiekvienam interjero projektui. Neutralūs pilki atspalviai interjere tobulai dera su ryškiomis spalvomis. Tamsesniems interjerams nepamainomi blyškiai pilkos ir rašalo mėlynos ar burgundiškos spalvos deriniai. Pati pilka taip pat gali tapti namų akcentu. Pilkų atspalvių yra gerokai daugiau nei penkiasdešimt, todėl pilka spalva puikiai dera su dar pilkesne pilka ir taip toliau. Iš esmės pilkos spalvos derinimas interjere yra nesunkiai įkandama užduotis.

Ar reikia ją pagyvinti?

Galima, tačiau tikrai nebūtina. Pilka spalva nėra tokia jau mirusi, kad ją reikėtų gyvinti. Pilkas namų interjeras nebesiejamas su niūriu požemių ar apleistų pastatų įvaizdžiu. Tai greičiau erdvė, kurioje galite atsipalaiduoti ir nusiraminti. Pilka spalva, kaip pasakytų skandinavai, yra hygge – neįpareigojanti, neutrali, išlaisvinanti. Be abejo, vien tik pilkos sienos interjere puikios nuotaikos gali ir nesukurti, tačiau tinkamai „sluoksniuodami“ pilkus atspalvius, sukursite absoliučiai tobulą namų aplinką, kurioje gyvi būsite Jūs, o tai ir yra svarbiausia.

Pilkas vonios interjeras

Tai kaip tada „sluoksniuoti“?

Labai konkretaus žingsnis po žingsnio plano čia nėra. Viskas priklauso nuo Jūsų pačių asmenybės, projekto vietos ir situacijos. Reikia įvertinti kiek natūralios šviesos pasiekia patalpas, pagal tai pasirinkti tamsesnius ar šviesesnius atspalvius sienoms ir grindims, tinkamai paruošti apšvietimo planą. Labai svarbu, kad pilkame interjere atsirastų daug skirtingų šviesos srautų, kurie kurtų skirtingą nuotaiką atitinkamomis progomis. Pavyzdžiui tamsiai pilkas vonios kambarys atrodys ypač jaukiai jeigu pasirūpinsit paslėptu LED apšvietimu už veidrodžio, lubose ar po vonia (juk LED‘ais galima apvynioti viską).

Jaukumą kituose kambariuose lengvai sukursit derindami skirtingas tekstūras – medį, natūralų akmenį, betoną, lygius paviršius, kailių imitaciją, stambaus mezgimo pledus, pagalvėles, žvakes, paveikslus, augalus ir t.t. Derindami pilkus atspalvius, užduotį sau palengvinsit apsistodami ties viena – šilta arba šalta atspalvių palete.