Biudžetas. Tai yra vienas iš svarbiausių aspektų, kurį turite nusimatyti iš karto! Sakysite: „O iš kur mums žinoti kiek reikia?” Žinosite tada, kai atliksite tolimesnius namų darbus:

Pasidomėsite, kokios yra namų įsirengimo galimybės ir kokie sprendimai galimi šiandien, pavyzdžiui, grindys (pasirinkimo spektras labai platus – parketas, laminatas, betonas, PVC, plytelės, kamštinė danga). Grindų danga užima gan svarią eilutę bendrame įsirengimo biudžete. Ištyrę rinkos siūlomas galimybes, sprendimų įvairovę ir pastebėdami produktų kainas, galite dėlioti bent jau preliminarų biudžetą.

Būsto remontas

Įsivertinsite savo būsto įrengimo technines galimybes. Ar jūsų svajonių sprendimai yra sudėtingai ar lengvai įgyvendinami? Kiekvienas jūsų noras, kurio nėra galimybės įgyvendinti, atsižvelgiant į esamą būsto situaciją, reikalauja pakeitimų. Būtina įvertinti, kad visi pakeitimai kainuoja, o kai kurie gali ypač padidinti namų įkūrimo, remonto biudžetą. Tad reikėtų pridėti eilutę „+” prie biudžeto. Jeigu klientas tai sąmoningai supranta ir projekto pradžioje informuoja dizainerį, kad reikia prisitaikyti prie esamų objekto sąlygų (suplanavimas, elektros taškai, santechnika, konstrukciniai sprendimai), kartais taip galime sutaupyti. Tačiau tuo pat metu verta pasverti pakeitimo kainą ir kiek jis turės įtakos ateities gyvenimo patogumui.

Vizija ir svajonės. Įsivaizduoti ir svajoti galite su dizaineriu ar savarankiškai ir tai yra maloniausia dalis visiems, kol „nesmogia“ realybė. Būna ir taip, kad rimtai neatlikus namų darbų apie savo tikruosius poreikius, projekto paskutiniuose etapuose supranti, jog teks nugriauti porą spintos kolonų, kurios visgi stovės tuščios, tam, kad sutaupytum. Tad svajokime, bet tik tada, kai tiksliai žinosite savo asmeninį poreikį – jeigu esate minimalistas ir jūsų drabužiai telpa į vienų durų spintos segmentą, nesigaminkite šešių segmentų drabužinės, kurios neišnaudosite, o tik užpildysite erdvę „kad būtų gražiau”. Visada galime „gražiau“ išspręsti paprasčiau ir neprojektuoti perteklinių sprendinių. Tačiau tai nuspręsti turite pradiniuose projekto rengimo etapuose ir aiškiai iškomunikuoti interjero dizaineriui arba tarpusavyje.

Būsto remontas

Laikas = pinigai. Jeigu spaudžia terminai, įtraukite į biudžetą papildomą eilutę. Greičiau, visuomet reiškia ir brangiau. Šios taisyklės dar niekas nesugebėjo sulaužyti. Jei jums pavyks, pasidalinkit savo paslaptimi ir su mumis!

Planavimas. Nuoseklumas ir strategiškumas taipogi taupo pinigus. Tad paklauskite savęs, ar esate žmogus, kuris mėgsta planuoti? Ar jau įsigijote papildomą užrašų knygutę darbams ir terminams žymėtis? Gerai suplanuoti procesai padeda geriau valdyti biudžetą ir išvengti papildomų išlaidų „gaisrų gesinimui”.

Daugiau interjero dizaino studijos „Blank Page“ patarimų ir mokymų apie namų įsirengimą, remontą ir interjerą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją