Ar yra būdas pertvarkyti baldus, apie kurį anksčiau nesusimąstėte? Tikėtina, kad atsakymas yra „taip“.

Šiame portalo „The Spruce“ tekste rasite keturis interjero dizainerių patarimus, kaip atnaujinti savo namus neperkant nieko naujo.

Perstatykite baldus

Paprasčiausiai nerealu pirkti naują sofą kaskart, kai jūsų svetainės dizainas atrodo pasenęs. Jūsų piniginė su palengvėjimu atsikvėps, jei vietoj to kūrybiškai pertvarkysite kambario išplanavimą.

„Pats paprasčiausias būdas suteikti erdvei naują įspūdį – perstatyti baldus“, - sako Katie Simpson iš „Mackenzie Collier Interiors“. „Perkelkite daiktus iš vienos vietos į kitą, taip pakeisite ir kambario funkciją, ir jausmą.“

Būsto įrengimas

Pavyzdžiui, pakeiskite prieškambario staliuką į suoliuką ir vazoninį augalą. Galbūt tas staliukas ras naujus namus valgomajame kaip mini bufetinis staliukas. Apsvarstykite galimybę perkelti lovą prie kitos sienos, o sofą taip pat perkelti į kitą pusę. Noras pirkti naujus baldus tuoj pat išgaruos.

Išvalykite ir sutvarkykite visus namus

Kuo daugiau daiktų prisiperkame, tuo labiau erdvės atrodo chaotiškos ir netvarkingos, todėl paprastas būdas atsinaujinti – susitvarkyti namus ir atsikratyti nereikalingų daiktų, ypač nuo lentynų, paviršių.

Tvarkykitės po vieną kambarį (arba po vieną lentyną ar stalčių), klausdami savęs, ar jums vis dar patinka tam tikri daiktai, ar ir jums, ir daiktams būtų geriau, jei jie rastų naujus namus.

Svarbiausiems daiktams skirkite svarbiausią vietą, kitus keiskite sezoniškai, o tai, kas nebeteikia džiaugsmo, paaukokite.

Būsto įrengimas

Keiskite dekoro detales

Vaza, pilna džiovintų smilgų, kuri jūsų židiniui suteikia dar daugiau jaukumo, tikriausiai taip pat patraukliai atrodys ir jūsų prieangyje. Tas pats pasakytina ir apie jūsų žvakių kolekciją. Pabandykite perkelti jas ir visus mažus, universalius dekoratyvinius elementus į naujas vietas savo namuose.

Geriausias būdas pakeisti namų nuotaiką neišleidžiant pinigų naujiems daiktams – keisti visus dekoratyvinius akcentus ant kavos staliuko ir lentynose. Jei lentynoje turite knygų meniškais viršeliais, pabandykite jas padėti ant kavos staliuko ar konsolės. Jei šiuo metu prieškambaryje naudojate dekoratyvinį dubenį ar padėklą, pažiūrėkite, kaip jis jums patinka svetainėje.

Būsto įrengimas

Sukurkite galerijos sieną

Surinkite mėgstamus meno kūrinius ar aksesuarus iš visų namų ir sudėliokite juos unikaliu būdu, kad sukurtumėte galerijos sieną. Tai tikrai padarys įspūdį ir suteiks erdvei erdvumo.

Ir atminkite: nėra taisyklės, kuri sakytų, kad galerijos siena, ar bet kokie meno kūriniai, turi būti statiški. Reguliariai keiskite rėmus, kad jie išliktų nauji, ir netikėtais elementais. Atraskite močiutės nosinaitę iš spintos galo ir parodykite ją rėmeliuose arba pademonstruokite savo vaikų meno kūrinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją