Dekoruojant neaplenkti net vonios

Šiltajam sezonui įsibėgėjus tinka visos spalvos, kurios sukelia geras emocijas – geltona ir visi jos atspalviai, švari giedro dangaus melsva, pavasariška ir gili žalia, pudros rausvumo švelnūs atspalviai, rašoma pranešime spaudai. Sezoniškumą interjere bene lengviausia išreikšti tekstilės pagalba – dizainerė siūlo rinktis švelnius audinius, margintus gamtos motyvų raštais, dryželiais ar vienspalvius audinius turtingus savo tekstūra.

Pasak R. Jurevičienės šiemet pagrindinis namų dekoro uždavinys – perkelti jaukumą su jam priskiriamais artributais į visas namų patalpas. „Asmeniški aksesuarai, augalai, veidrodžiai, rankų darbo detalės ir naturalių medžiagų dekoro elementai turėtų rasti vietą virtuvėje, vonios kambaryje, koridoriuje ir kituose namų kampeliuose, kuriems įprastai skiriama kiek mažiau dėmesio. Taip būtų išlaikomas dekoro vientisumas visuose namuose ir bet kurioje patalpoje jaučiamas sezoniškas atsinaujinimas“, – sako architektė.

Valgomajame – svarbi dekoro taisyklė

Virtuvės ir valgomojo dekoras paprastai labiausiai atsiskleidžia serviruojant stalą, interjero ekspertė atkreipia dėmesį į vieną svarbią taisyklę – turi dominuoti arba indai arba aksesuarai. „Jei norisi spalvingų indų, tuomet staltiesė, servetėlės, gėlės ir kiti aksesuarai turėtų būti ramesni, harmoningai derantys su pasirinktomis spalvomis. O jei indai neutralūs, tuomet fantaziją galima pasitelkti renkant geles, pamerktus jų žiedus, akmenėlius, kriaukles, natūralaus medžio, matinio arba blizgaus metalo aksesuarus. Visa tai asocijuojasi su šiluma, gamta“, – sako R. Jurevičienė.

Svetainėje bei miegamajame tiks gėlės ir tekstilė

Svetainėje gyvybės ir šviežumo įneš gėlių puokštės. Taip pat puikiai tiks ir sužydėjusios medžių šakos – didelėje vazoje pamerkta nemaža tokių šakų puokštė atrodys išties efektingai ir originaliai. Su dekoru svetainėje dizainerė pataria nepersistengti – pakaks poros atidžiai parinktų elementų, pavyzdžiui puokštės ir naujų pagalvėlių užvalkalų.

Miegamajame R. Jurevičienė rekomenduoja pakeisti lovatiesę: tiks visi gaivūs audiniai, o vilnonius jaukius pledus kuriam laikui galima padėti į šalį ir pataupyti rudeniui ar vėsesniems vasaros vakarams. Taip pat geras sprendimas pakeisti šviestuvų gaubtus – jie gali būti su paukšteliais ar šviesesnių, gyvesnių spalvų – tokia detalė taip pat nesudėtingai perkels visą miegamojo interjerą į kitą sezoną.

Rezultatas nebrangiomis priemonėmis

Sezoniškam dekorui nebūtina išleisti daug pinigų – kad namai atrodytų gaiviau, pavasariškiau užteks ir visai nebrangių sprendimų. Skoningai, nepersistengiant galima pasipuošti skintomis gėlėmis, medžių šakomis, keliais naujais pagalvėlių užvalkalais ar užuolaidų kutais.

Gerai atrodys juodai baltos fotografijos pakeistos spalvotomis, nauja vaza ar tiesiog gražus stiklinis butelys nupurkštas aerozoliniais dažais. Svarbu paminėti, kad ypač populiarios rankų darbo detalės – jos padeda kurti autentišką, individualų interjerą. Pasitelkus šias nebrangias priemones namuose tikrai pasijus metų laikų kaita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)