Tamsi akcentinė siena

Tamsi, akcentinė siena yra vienas iš būdų kaip vizualiai padidinti kambarį. Tamsios spalvos sieną vizualiai patraukia toliau nuo regos taško. Trumpą kambarį vizualiai galite padaryti ilgesniu, o siaurą kambarį – platesniu. Pasirinkę šviesas, šiltas spalvas gausite priešingą efektą – siena atrodys esanti arčiau ir tai dar labiau sumažins vizualų kambario plotą.

Mažas kambarys

Veidrodis

Veidrodžiai dar viena priemonė, kuri gali optiškai padidinti jūsų kambarius. Veidrodžiai atspindėdami šviesą sukuria “gylio” efektą patalpoje. Veidrodžiai taip pat puikus pasirinkimas, kai namuose yra maži langai ir patenka mažai dienos šviesos. Pakabinti veidrodžiai tarp langų ar abiejose lango pusėse įneš daugiau šviesos ir taip pat vizualiai padidins patį langą.

Veidrodis interjere

Baldai

Mažoje patalpoje baldų taip pat turėtų būti nedaug. Neužgriozdinkite kambario didžiule sofa ar didelėmis lentynomis, geriau rinkitės universalesnius baldus.

Be to, rinkitės lentynas tokių pačių spalvų kaip sienos. Taip jos susilies į bendrą vaizdą ir sukurs paprastumo efektą.

Renkantis staliukus svetainėje rinkitės stiklinius ar akrilinius. Stalai stikliniu paviršiumi yra rekomenduoji todėl, kad pro juos matosi grindys, o tai suteikia erdvės ir lengvumo įspūdį.

Sėdimieji baldai be atlošų ir porankių taip pat geras sprendimas norint nesukurti vizualios betvarkės – rinkitės pufus ar suolus.

Maža svetainė

Daugiau šviesos

Tamsios, blankios erdvės tiesiog pranyksta, todėl šviestuvų reikia bent trijose kambario vietose.

Toršerai – dailus ir gražus pasirinkimas, tačiau ne mažoje erdvėje.
Čia apšvietimas turi būti kuo aukščiau – taip šviesos kris daugiau ir kambarys atrodys erdvesnis.

Mažytės lubose sumontuotos lemputės vienas iš pasirinkimų tokiai erdvei – jos neužima papildomos vietos (ypač grindų zonoje) ir puikiai apšviečia.

Mažai erdvei rinktinės lubinius ir sieninius šviestuvus. Mūsų el. parduotuvėje galite rasti didelį lubinių šviestuvų pasirinkimą, kurie puikiai tiks mažai erdvei – neužims per daug vietos ir puikiai apšvies.

Mažas kambarys

Užuolaidos

Kadangi tokiam kambariui reikia kuo daugiau šviesos – rinkitės kuo plonesnes ir daugiau šviesos praleidžiančias dienines užuolaidas. Naktines užuolaidas geriausia rinktis panašios spalvos kaip sienos, tokiu būdu jos tarsi susiliedamos praplatins kambarį. Nepamirškite svarbiausios taisyklės – užuolaidos turi būti nuo lubų viršaus iki pat žemės. Taip bus sukurtas aukštesnių lubų įspūdis ir kambarys atrodys vizualiai didesnis.

Kilimai

Investuokite į didelį kilimą. Dideli kilimai automatiškai verčia akis nukreipti žvilgsnį į jo išorinius kraštus ir taip vizualiai prideda papildomus kvadratinius metrus. Bet nepamirškite – įvairių raštų ir spalvų kilimas kaip tik “užgriozdins” erdvę. Geriau rinkitės šviesų, natūralių, lengvų spalvų ir raštų ar vienspalvį kilimą.

Mažas kambarys