Už savo turtą jo pardavėjas prašo 3 tūkst. bitkoinų (beveik 100 mln. eurų).

Kaip pranešime rašo namo savininką atstovaujanti NT bendrovė „Kalinka Group“, tai pirmas atvejis Rusijoje kai prabangus būstas bus parduotas tik pirkėjui, kuris mokės kriptovaliuta. Situacijai pikantiškumo prideda tai, jog šalyje atsiskaitymai virtualiomis valiutomis draudžiami ir sandorio šalims teks sukurti schemą, kaip legaliai ar pusiau legaliai įvykdyti įsipareigojimus. Iš kitos pusės, šis pasiūlymas būdas atkreipti į save dėmesį ekonominių sunkumų patiriančioje valstybėje.

Greičiausiai, jei pirkėjas bus rastas iki valiutos legalizavimo, bitkoinus teks keletą kertų iškeisti į kitą valiutą – JAV dolerius, po to į rublius ir sumokėti gana didelius komisinius mokesčius, kad sandorį būtų galima legalizuoti.

Pernai rudenį buvo skelbta, kad už bitkoinus buvo mėginama parduoti butą Jekaterinburge. Už būstą buvo prašoma 77 bitkoinų. Ar pavyko rasti pirkėją nepranešama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)