„Patalpos kaip ir aiškios: svetainė su virtuve, baldų išdėstymas keisis minimaliai (nei plane – red. past.), virtuvėje pakoreguosime vieną kampą, miegamasis bus su spinta, san. mazgas, kuriame bus dušas, WC, kriauklė ir dvi skirtingos papildomos patalpos: viena skirta akumuliatoriams susikrauti, o kita – šilumos siurbliui ir visokiems inventoriams“, – laidoje „Aurimo būstas“ pasakoja keliautojas.

Patalpos, skirtos akumuliatoriams, šilumos siurbliui, inventoriams nėra tradicinės. Tokių patalpų paprastuose namuose retai prireikia, mat, namas ant vandens turės specifinių prietaisų, įrangos, kuriai reikalinga papildoma vieta. Pasak A. Valujavičiaus, name bus 40 kW baterijos, o ant stogo – 7,7 kW.

„Visa mano buitinė technika bus elektrinė, be to namas-laivas turės du variklius po 6 kW, jie irgi yra elektriniai, tuomet šilumos siurblys, kurio vidaus blokas – 6 kW, kondicionierius apie 2-3 kW, jau nekalbu apie kitus vidaus įrenginius, vien tualetas vartos daugiau nei 2 kW, nes jis bus elektrinis“, – vardija A. Valujavičius.

Kita vertus, pasak jo, vasaros metu, saulėtomis dienomis jis Kauno mariose galėtų praleisti kone visą savaitę ir elektros energijos, gaunamos iš saulės, jam pakaktų.

„Per dieną saulė man galėtų prigaminti 20-30 kW. Tai vasarą, saulėtomis dienomis galėčiau plaukioti, kiek noriu“, – pasakoja A. Valujavičius.

Delfi primena, kad po Atlanto grįžęs į gimtinę A. Valujavičius ėmėsi naujų idėjų. Šįkart jis per vasarą žada pasistatyti plaukiojantį namą ant Kauno marių. Tai, kaip jam seksis, keliautojo gerbėjai gali visą vasarą stebėti per Delfi TV ir portale Delfi.lt.

Laidą „Aurimo būstas“ žiūrėkite penktadieniais, 22.00 val., per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją