„Daug kas klausia kainų, kiek kas kainuoja. Tai man patys pantonai, metalai, metalų suvirinimas ir sujungimas su pantonais kainavo apie 25 tūkst. eurų“, – skaičiuoja A. Valujavičius.

Toliau planuojama ant jau sumontuoto „pamato“ subraižyti su kreida vidaus patalpas, kad būtų aišku, kokio dydžio galima jas padaryti. Tačiau pirmiausia – lauko sienų karkasas.

„Iškils laiko sienų karkasas, liks tik vidų braižyti ir vizualiai pajusti patalpas“,– pasakoja keliautojas.

A. Valujavičius pažymi, kad jo namo lauko sienų storis bus 27 cm, paliekamas ir 9 cm tarpas, todėl namas bus ne 44 kv. m., o 35 kv.m pločio.

Ankstesnėse laidose A. Valujavičius pasakojo jau susibraižęs savo namo vidaus planą.

„Patalpos kaip ir aiškios: svetainė su virtuve, baldų išdėstymas keisis minimaliai (nei plane – red. past.), virtuvėje pakoreguosime vieną kampą, miegamasis bus su spinta, san. mazgas, kuriame bus dušas, WC, kriauklė ir dvi skirtingos papildomos patalpos: viena skirta akumuliatoriams susikrauti, o kita – šilumos siurbliui ir visokiems inventoriams“, – laidoje „Aurimo būstas“ pasakojo keliautojas.

Patalpos, skirtos akumuliatoriams, šilumos siurbliui, inventoriams nėra tradicinės. Tokių patalpų paprastuose namuose retai prireikia, mat, namas ant vandens turės specifinių prietaisų, įrangos, kuriai reikalinga papildoma vieta. Pasak A. Valujavičiaus, name bus 40 kW baterijos, o ant stogo – 7,7 kW.

Delfi primena, kad po Atlanto grįžęs į gimtinę A. Valujavičius ėmėsi naujų idėjų. Šįkart jis per vasarą žada pasistatyti plaukiojantį namą ant Kauno marių. Tai, kaip jam seksis, keliautojo gerbėjai gali visą vasarą stebėti per Delfi TV ir portale Delfi.lt. Laidą „Aurimo būstas“ žiūrėkite penktadieniais, 22.00 val., per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)