Pasirinko Afrikos tematiką

Kaip teigė J. Bingelytė, kadangi būsimi savininkai nežinomi, dabartinė savininkė visiškai pasitikėjo dizainere ir net nėjo į butą, kol jis nebuvo galutinai baigtas. Buto interjeras atspindi Afrikos tematiką.

„Nors butas pagal kvadratūrą nėra labai didelis, tačiau viskas yra apgalvota ir funkciškai patogiai išspręsta. Bute yra suplanuoti du erdvūs miegami kambariai, vienas kambarys paliktas tuščias tam, kad būsimi buto šeimininkai patys pagal savo poreikius nusipirktų reikiamus baldus, nes tai gali būti tiek darbo, tiek vaikų kambarys arba mini sporto salė.

Gyvenamasis kambarys yra sujungtas kartu su virtuve, tačiau virtuvės ir svetainės zonos yra aiškiai atskirtos nesumažinant erdvių ir išlaikant vientisumą. Virtuvės baldai suprojektuoti su visa reikalinga įmontuota buitine technika (šaldytuvas, indukcinė kaitlentė, orkaitė, indaplovė). Vonios kambarys ir WC yra atskirose patalpose, kad būtų patogu naudotis gyvenant daugiau nei dviejų asmenų šeimai. Vonioje yra palikta vietos skalbimo mašinai. Bute taip pat įrengta erdvi drabužinė“, – apie dizaino sprendimus papasakojo J. Bingelytė.

Pasak jos, vienas įdomiausių sprendimų buvo vonioje panaudotas fototapetas, kuris yra atsparus vandeniui. Jame pavaizduotas žaismingas džiunglių piešinys, derinamas su baltomis plytelėmis – taip sukuriamas šviesios, erdvios, neperkrautos, bet tuo pačiu ir nuotaikingos vonios įvaizdis.

Dizainerė įvardijo ir dar vieną nestandartinį sprendimą – miegamajame pakabiną nuo lubų nuleistą užuolaidos karnizą su visą lovos zoną uždengiančiu baldakimu. Taip miegamojo erdvė tampa jaukesnė, romantiškesnė ir intymesnė.

„Kadangi buto tema Afrika, spalvomis norėjosi pabrėžti Afrikos koloritą, karštį, gamtoje esančias spalvas bei perteikti Afrikos nuotaiką. Bute naudojami vien tik šiltų spalvų tonai, dominuoja rudi, gelsvi, žalsvi atspalviai bei raudoni akcentai. Ruda spalva simbolizuoja medžius, žemę, gelsvi atspalviai ir šiaudiniai elementai simbolizuoja nuo karščio išdegusią žolę bei dykumą, žalia spalva primena apie drėgnąsias džiungles ir jose gyvenančius egzotinius gyvūnus.

Buto interjeras Afrikos tematika

Detalėms pasirinkta buvo keli ryškūs raudoni akcentai – svetainėje kabantys šviestuvai bei gartraukio vamzdis, kuris įneša truputį netikėtumo. Virtuvė pasirinkta buvo daryti juodos spalvos, kad sugertų visus margus raštus ir spalvas ir taptų kaip raminanti atsvara visam buto margumynui“, – aiškino J. Bingelytė.

Kuo neutralesnis butas, tuo jis nykesnis

Ji patikino, kad interjero detalės šiame bute yra labai svarbios, nes jos labiausiai išskiria butą ir padaro jį unikaliu, pabrėžiančiu Afrikos tematiką.

Labiausiai bute išsiskiria paveikslai su afrikiečių gyvenančių gentyse nuotraukomis, raudonas gartraukio vamzdis virtuvėje, vonioje esantis margas fototapetas bei afrikietiškos kaukės, kurias pati J. Bingelytė parsivežė kaip suvenyrą iš Pietų Afrikos.

„Labiausiai džiaugiuosi ir didžiuojuosi puikiu galutiniu rezultatu, kuris pateisino ne tik mano, bet ir dabartinės buto savininkės lūkesčius. Bute pavyko sukurti ne tik išskirtinį interjerą, tačiau ir labai gerą aurą. Iš buto tiesiog nesinori išeiti ir kaip juokaudama sakė buto savininkė, gaila parduoti, nes čia taip gera būti“, – tikino interjero dizainerė.

Paklausta, kodėl butui buvo pasirinktas toks neįprastas interjeras, moteris atsakė, jog nėra tokio dalyko, kuris patiktų absoliučiai visiems.

Buto interjeras Afrikos tematika

„Aš tokia filosofija vadovaujuosi įrenginėdama visus butus pardavimui, nes manau, kad žmones patraukia unikali to buto istorija, nuotaika, emocija. Kuo labiau butas yra neutralesnis ir bandomas padaryti patinkančiu daugeliui, tuo jis yra nykesnis, nuobodesnis ir neturintis dvasios. Tikiu, kad butas atras savo pirkėjus ir jiems tai bus jų svajonių būstas.

Kadangi jau nemažai dirbu su investicinių butų įrengimu, esu ne vieną kartą gavusi žinutes iš žmonių, kurie nusipirko mano įrengtus butus su padėka ir džiaugsmu, kad tie butai buvo įrengti tarsi konkrečiai jiems, nors įrenginėdama nežinojau, kas bus pirkėjas. O Afrikos tema gimė visiškai netikėtai. Pirmą kartą įėjus į tuščią ir dulkėmis nusėtą butą kaip perkūnas iš giedro dangaus į galvą šovė Afrikos vizija. Pajutau Afrikos dvelksmą, pamačiau spalvinę gamą, detales ir visą šią dvasią, kurią pavyko perkelti į šį butą“, – kalbėjo J. Bingelytė.

Šio buto interjere matyti nemažai tamsių bei ryškių spalvų, tačiau bendrai jis neatrodo tamsus. Nors butas nėra didelis, aukštos lubos jį padaro gerokai didesnį vizualiai.

Tam, kad butas neatrodytų tuščias ir nejaukus, dizainerė įkomponavo tamsesnių spalvų ir daug minkštų detalių.

Buto interjeras Afrikos tematika

Pasak J. Bingelytės, net ir mažame bute nereikia bijoti naudoti tamsių spalvų, tačiau svarbus jų proporcingumas – negalima padauginti. Tamsioms spalvoms būtina atsvara, šviesių spalvų kontrastai. Šiame bute tamsios sienos yra tik kelios, svetainėje tamsi tik virtuvė ir TV baldai, kurie puikiai įsilieja į visumą.

„Interjeras nėra perkrautas, todėl net nusibodus interjerui ir norint atsinaujinti, nereikės didelių investicijų, o tik pakeisti tam tikras detales. Tokie dalykai kaip grindys, sienų spalvos ar pagrindiniai baldai yra lengvai pritaikomi prie naujos interjero nuotaikos ir norimo pakeisti stiliaus“, – tvirtino J. Bingelytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)