Visuomenės svarstymui 2021 m. gruodžio 21 d. bendrovė pristatys infrastruktūrinio pastato projektinius pasiūlymus. Savivaldybė šiam projektui dar nėra pritarusi.

Planuojamas projektas

Sklypas priklauso kultūros paveldo vietovei. Čia galioja Senamiesčio apsaugos reglamento reikalavimai, kurie neleidžia didinti tūrio ir aukštingumo, tad, pasak projektuotojų, rekonstruojamo pastato tūris (5790 kub. m) liks toks pat, jis nebus didinamas. Išliks ir esamas aukštų skaičius.

Planuojamas projektas

Netoli Tymo turgaus, Vilniaus gynybinės sienos (bastėjos) esantis sklypas jau tapęs miestiečių susirinkimo vieta ir natūraliai besiformuojančia viešąja erdve. Projekto vystytojai žada, kad ant siurblinės stogo Šv. Kazimiero gatvėje esanti apžvalgos aikštelė, iš kurios atsiveria vaizdas į Vilnelės slėnį ir Užupį, bus išsaugota, sutvarkyta ir išlaikyta viešam naudojimui skirta erdve. Ją projektuotojai žada saugoti, neužgožti ir architektūriniais elementais akcentuoti miesto panoramas.

Daugiau informacijos ir projekto pristatymo datą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)