„Kai stačiau namą mūsų šeimai, miegamasis buvo šioje pusėje, o vaikų kambarys – kitoje. Mano žmonai tai nepatiko, ji pasakė: „Pasukime viską į kitą pusę, kad svetainė būtų greta kelio“. Buvo ir daugiau panašių pastabų. Tada aš pakeičiau išsidėstymą viduje, išgrioviau sienas, bet susidūriau su tomis pačiomis problemomis pirmame aukšte. Pavargau nuo jos skundų ir nuolatinių mūsų namo pertvarkų, todėl pasakiau: „Pastatysiu tau besisukantį namą, kad viskas galėtų suktis taip, kaip tik nori – net ir įėjimas. Tad, jei pamatysi ateinant nepageidaujamų svečių, galėsi nusukti įėjimą į kitą pusę“, – pasakoja besisukantį namą pastatęs Vojinas Kusičius.

Namas sukasi apie septynių metrų ašį, kurią suprojektavo J. Kusičius. Namui besisukant, kukurūzų ir dirbamos žemės laukų vaizdus norimu greičiu keičia miškų bei upės vaizdas.

„Jeigu pasirenkamas mažiausias greitis, namas visą ratą gali apsukti per 24 valandas, o jeigu nutariama pasirinkti didžiausią greitį, ratą jis apsuka per 22 sekundes. Čia įrengtas specialus mechanizmas, kuriuo galima reguliuoti greitį“, – tikina vyras.

Vyriškis aiškina visą sistemą sukūręs pats. Iki tol jis konsultavosi su statybininkais ir dizaineriais, tačiau šie negalėjo niekuo padėti. Projekto įgyvendinimas truko šešerius metus su pertrauka – jos metu V. Kusičius dėl širdies problemų gulėjo ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)